Geen droge voeten meer met deze tips!

Geen droge voeten meer deze zomer met deze tips!

Tijd om de sandalen uit de kast te halen en je voeten te showen! De afgelopen maanden hebben onze voeten vooral de binnenkant van onze sokken gezien. Ze hebben nu wel extra verzorging nodig en in dit artikel geven wij jou de beste tips voor mooie, verzorgde voeten.

Verzorging
Droog jouw voeten goed af en vooral tussen de tenen om schimmelvorming te voorkomen. Schimmelvorming en een droge huid tussen de tenen liggen in de warme maanden op de loer, dus let er goed op dat je de voeten goed afdroogt.

Kies een goede crème
Onze voeten hebben een speciale crème nodig, dat komt doordat de huid aan de onderkant van de voeten vrij dik is. Een goede crème hiervoor is een voetencrème voor droge voeten.

Dit zorgt voor extra hydratatie van de voeten. Heb je kloven? Smeer het daar dan extra in. Kloven ontstaan vaak door een combinatie van druk aan de onderkant van de voeten en een droge huid. je kunt kloven dus bijna niet voorkomen. Goed insmeren met een speciale crème is een must.

Wel of niet vijlen?
Om schaafwonden te voorkomen adviseren wij om voorzichtig te werk te gaan met een voetvijl. Losse stukjes huid kun je voorzichtig wegvijlen. Wees voorzichtig en begin altijd bij de hielen. Niet teveel wegvijlen, je wilt immers geen schaafwond onder de voeten.

Knip de teennagels
Knip de teennagels niet te kort. Het kan pijn doen doordat ze te kort zijn of voor een ingegroeide teennagel zorgen. Een ingegroeide teennagel is het laatste wat je wilt. Nu kun je het afstrepen van jouw to do lijst.

Nagels lakken
Verwen jouw teennagels met een mooie kleur nagellak. Nude kleuren doen het altijd goed, maar een felle kleur zal ook mooi opvallen. En mocht de kleur niet bevallen, kun je het altijd weer veranderen.

Over de auteur

Scroll naar boven