John van den Heuvel over groot verlies: ‘Soms word je overvallen door het verdriet’

John van den Heuvel over groot verlies: ‘Soms word je overvallen door het verdriet’

Tijdens een recente aflevering van “De Geknipte Gast” toonde misdaadjournalist John van den Heuvel een onverwacht kwetsbare kant van zichzelf.

Hij opende zich over een diepe persoonlijke tragedie die hem al decennia lang achtervolgt: het verlies van zijn dochter Kirsten, die in 1991 stilgeboren werd.

Dit verlies, nu ruim dertig jaar geleden, werpt nog steeds een schaduw over zijn leven. Van den Heuvel sprak over het moment waarop

Met een levendigheid alsof het pas geleden gebeurde, deelde hij van verlies. Hij vertelde:

“Je denkt dat je het verwerkt hebt, maar soms word je overvallen door het verdriet.” Hij vertelde over momenten waarop het verdriet hem onverwacht raakte, met name op dagen die hem deden denken aan Kirsten.

Het jaar volgend op deze tragedie was bijzonder zwaar voor zowel John als zijn vrouw. Enige verlichting kwam met de geboorte van hun oudste zoon, maar het verdriet bleef een constante factor.


Van den Heuvel gaf toe dat je ermee leert leven, maar het echt verwerken van zoiets nooit lukt. Desondanks benadrukte hij dat ondanks zo’n ingrijpend verlies, het nog steeds mogelijk is om plezier in het leven te vinden.


De journalist zei: “Het is een proces van vallen en opstaan, waarbij je stap voor stap leert om weer vooruit te kijken,

“`html

“Soms, wanneer een bepaald liedje speelt of een specifieke herinnering naar boven komt, voelt de pijn net zo intens als in het begin.”

Dit eerlijke interview onthult een andere kant van de meestal stoïcijnse Van den Heuvel, en laat zien tegen welke persoonlijke worstelingen hij heeft moeten vechten.

“`

Scroll naar boven