Was jij je handdoeken en theedoeken samen? Volgens experts moet je dit vooral niet doen!

Was jij je handdoeken en theedoeken samen? Volgens experts moet je dit vooral niet doen!

Het lijkt misschien handig om je handdoeken en theedoeken samen in de wasmachine te gooien, maar experts raden dit ten zeerste af.


Waarom apart wassen een beter idee is, wordt uitgelegd. Een schoonmaakprofessional, geciteerd door Better Homes and Gardens, adviseert om verschillende soorten handdoeken apart te wassen.


Dit omvat handdoeken die gebruikt worden in de keuken, maar ook die voor je gezicht, lichaam en handen.

Misschien klinkt dit advies wat ongebruikelijk. Velen wassen namelijk alle was tegelijk in de wasmachine, maar hier is een goede reden voor.

De schoonmaakexpert benadrukt dat het gezamenlijk wassen van handdoeken en theedoeken het risico op kruisbesmetting met bacteriën en ziektekiemen verhoogt.

Dit roept de vraag op: ‘Elimineert het wasprogramma dan niet de bacteriën?‘ Het antwoord hangt af van de wastemperatuur en de hoeveelheid.

Als je met te koud water en onvoldoende wasmiddel wast, kan dit ervoor zorgen dat je was er minder schoon uitziet dan het eigenlijk is.

Het wordt aanbevolen om handdoeken en theedoeken apart te wassen, gezien handdoeken het beste op negentig graden kunnen worden gewassen, terwijl voor theedoeken een temperatuur van veertig graden wordt aangeraden.

Daarnaast is het verstandig om handdoeken uiterlijk na vier dagen gebruik te wassen voor optimale hygiëne.

Scroll naar boven