John van der Heuvel over ingrijpend verlies: ‘Verwerken doe je zoiets nooit’

John van den Heuvel over het intense verdriet: ‘Het is een kwestie van vallen en opstaan’

John van den Heuvel toonde onlangs een verrassend kwetsbare kant van zichzelf in een aflevering van “De Geknipte Gast”.

Hij opende zich over een diepe persoonlijke tragedie die hem al decennia lang achtervolgt: het verlies van zijn dochter Kirsten, die in 1991 stilgeboren werd.

Dit verlies, nu ruim dertig jaar geleden, werpt nog steeds een schaduw over zijn leven. Van den Heuvel sprak over het moment van verlies metHij deelde een intensiteit alsof het recentelijk gebeurde.


“Je denkt dat je het verwerkt hebt, maar soms word je overvallen door het verdriet,” deelde hij. Hij vertelde over momenten waarop het verdriet hem onverwacht overvalt, vooral op dagen die hem doen denken aan Kirsten.


Het jaar na deze tragedie was extreem zwaar voor zowel John als zijn vrouw. De geboorte van hun oudste zoon bracht enige verlichting, maar het verdriet bleef een constante factor.

Het verwerken van zoiets doe je nooit echt, bekende Van den Heuvel: “Je leert ermee leven, maar echt verwerken doe je zoiets nooit.” Hij benadrukte dat het ondanks zo’n ingrijpend verlies toch mogelijk is om weer plezier in het leven te vinden.

De journalist zei: “Het is een proces van vallen en opstaan, waarbij je langzaamaan leert om weer vooruit te kijken.”

De pijn komt soms weer even intens naar boven, vooral bij bepaalde momenten, een bepaald liedje of een specifieke herinnering.

Dit eerlijke interview onthult een andere kant van Van den Heuvel, die doorgaans stoïcijns is, en belicht zijn persoonlijke worstelingen.

Scroll naar boven