John van den Heuvel over het intense verdriet: ‘Het is een kwestie van vallen en opstaan’

John van den Heuvel over het intense verdriet: ‘Het is een kwestie van vallen en opstaan’

Tijdens een recente aflevering van “De Geknipte Gast” toonde misdaadjournalist John van den Heuvel een onverwacht kwetsbare kant van zichzelf.

Hij deelde over een diepe persoonlijke tragedie die hem al tientallen jaren achtervolgt: het verlies van zijn dochter Kirsten, die in 1991 stilgeboren werd.

Dit verlies, nu ruim dertig jaar geleden, werpt nog steeds een schaduw over zijn leven. Van den Heuvel vertelde over het moment waaropRecentelijk deelde John zijn gevoelens van verlies, alsof het pas geleden is gebeurd. Hij zei:

“Je denkt dat je het verwerkt hebt, maar soms word je overvallen door het verdriet.” Hij deelde momenten waarop het verdriet hem onverwachts raakt, vooral op dagen die hem aan Kirsten doen denken.

Het jaar na deze tragedie was buitengewoon zwaar voor zowel John als zijn vrouw. De geboorte van hun oudste zoon bracht wat verlichting, maar het verdriet bleef een constante factor.


Volgens Van den Heuvel is het onmogelijk om zo’n ingrijpend verlies echt te verwerken, hoewel je leert ermee te leven. Hij benadrukte echter dat ondanks dit verlies, het toch mogelijk is om weer plezier in het leven te vinden.


De journalist zei: “Het is een proces van vallen en opstaan, waarbij je langzaamaan leert om weer vooruit te kijken.”

“`html

“Soms, een liedje of een specifieke herinnering, brengt de pijn weer even terug, net zo intens als in het begin.”

Dit openhartig interview biedt een inkijkje in een andere kant van Van den Heuvel, die meestal stoïcijns is, en onthult de persoonlijke worstelingen die hij heeft doorgemaakt.

“`

Scroll naar boven