Japanner gaat als hond door het leven: ‘Mensen zijn het gewoon niet gewend’

Man laat peperduur kostuum van Bordercollie maken om als hond door het leven te gaan!

Van jongs af aan heeft de Japanse Toco een bijzondere en unieke droom gehad: hij wilde altijd al een hond zijn.

Om deze droom werkelijkheid te laten worden, heeft hij onlangs een kostuum van een bordercollie aangeschaft. Het kostte maar liefst 12.480 dollar.

Toco leeft zich uit door te blaffen en kwispelen, hoewel hij bezorgd is over hoe zijn vrienden hierop zullen reageren.

Toco heeft in een gesprek met de Britse krant Mirror zijn zorgen geuit. Hij zei: “Ik zeg er maar zelden iets over tegen mijn vrienden omdat ik bang ben dat zij mij raar vinden.”

Hij vervolgde met: “Toen ik mijn familieleden en vrienden vertelde dat ik wil verdergaan als een dier, keken ze erg verbaasd en ik ben daar erg door gekwetst.”

De fascinatie van Toco om een huisdier te zijn, gaat terug tot zijn kindertijd. Hij vraagt zich af of het een verlangen is naar autonomie.Toco heeft inmiddels verschillende vaardigheden ontwikkeld om meer op een hond te lijken, zoals het eten van nep hondenvoer en het nabootsen van het luie gedrag van een hond. Soms trekt hij zijn kostuum aan en gaat zelfs naar buiten voor een wandeling. Hij zegt: “Mensen kijken dan heel erg vreemd, maar dat vind ik niet erg. Ze zijn het gewoon niet gewend.” Het kostuum, gecreëerd door Zeppet, is een ware transformatie.Het Japanse bedrijf staat bekend om zijn werk in sculpturen en filmmodellen, die 40 dagen kostten om te vervaardigen, mede vanwege de voortdurende verzoeken om verbeteringen van Toco.

Na het perfect passende kostuum voelt Toco zich nu volledig als een hond. Hij vindt veel steun binnen een gemeenschap van mensen die zich ook als huisdieren voordoen. Toco zegt hierover: “Dat doet me goed” .

Scroll naar boven