De schoonmaaktip! Dit is de reden waarom je knoflook moet gebruiken voor je toilet

De schoonmaaktip! Dit is de reden waarom je knoflook moet gebruiken voor je toilet

Naast het feit dat knoflook een smaakvolle toevoeging is aan verschillende gerechten, kan deze veelzijdige groente ook worden ingezet voor het schoonmaken van je toilet.

Het schoonmaken van het toilet is voor velen geen leuke klus, maar met behulp van knoflook kan dit karwei een stuk makkelijker worden.

Ondanks de vreemde gedachte, heeft knoflook ontstekingsremmende en ontsmettende eigenschappen.

Knoflook bevat allicine, een stof met een sterke geur die effectief bacteriën en schimmels bestrijdt, waardoor het een nuttig hulpmiddel is in de strijd tegen vuil en aanslag.

Het proces is eenvoudig: plaats een gepeld knoflookteentje in de toiletpot. Door dit elke twee weken te herhalen, zul je merken dat de frequentie van het schoonmaken van je toilet vermindert.

Een handige tip is om de knoflook ’s avonds of ’s nachts toe te voegen, zodat de reinigende eigenschappen van de knoflook de hele nacht kunnen werken in de toiletpot.Leg ’s nachts een teentje knoflook in de toiletpot en spoel het de volgende ochtend door, zodat je overdag geen last hebt van onaangename geuren.

Knoflook kan ook worden gebruikt voor andere schoonmaakklusjes in huis en het werkt zeer effectief.

Het is vooral handig in vochtige ruimtes zoals de badkamer, keuken of kelder, waar het schimmel en nare geurtjes kan helpen elimineren.

Het is zeker de moeite waard om een extra netje knoflook mee te nemen bij je volgende bezoek aan de supermarkt!

Scroll naar boven