Lee Towers tot op het bot geraakt: ‘Ik vind het buitengewoon respectloos’

Lee Towers openhartig over het grote verdriet en verlies waar hij mee te kampen heeft!

Na zijn optreden in het programma Renze, ter ere van het jubileum van “You’ll Never Walk Alone”, kreeg de 77-jarige Nederlandse zanger Lee Towers kritiek van met name het VI-trio, René van der Gijp en Johan Derksen, die vonden dat Towers vals zong.

Zelf is Towers het echter niet eens met deze kritiek. In een reactie aan Shownieuws uitte hij zijn verbazing en teleurstelling over het commentaar.

“`html


“Ik begreep dat niet. In de eerste plaats vind ik het zeer respectloos. Maar ja, daar hebben ze blijkbaar een soort van patent op,”


“Die mannen. Hun patent is anderen afzeiken. En wie het dan ook is, ze tonen weinig respect voor andere mensen,” zegt Towers.


Hij suggereert dat het VI-trio vooral kritiek levert om financieel gewin: “Zolang ze maar miljoenen kunnen binnenharken voor John de Mol”.

“`

Met name de mensen die genieten van zijn optredens zijn de focus van de zanger.

“Ik maak me er niet druk om.” Ook al is er kritiek, hij blijft vastbesloten om zich te concentreren op de positieve reacties en zijn liefde voor muziek.

Ondanks dat 2023 nog niet voorbij is, heeft de zanger al een reeks persoonlijke en professionele ervaringen achter de rug.


Zowel uitdagend als memorabel was dit jaar voor hem, met verschillende persoonlijke tegenslagen en triomfen.


Towers deelt mee dat hij dit jaar te maken heeft gehad met fysieke ongelukken, waaronder het breken van zijn hand en heup.


Niet alleen op fysiek vlak was dit jaar moeilijk; ook in zijn privéleven onderging hij veranderingen, met het verlies van enkele schoonzussen.

“`html


Reflecterend op deze verliezen, zegt hij filosofisch: ”Dat hoort ook bij het leven. Pas dan realiseer je jezelf dat het toch allemaal heel betrekkelijk is.”


Vooruitkijkend naar 2024, spreekt Towers de hoop uit dat hij en zijn dierbaren gezond mogen blijven en kunnen genieten van elkaars gezelschap.


”Dat we gezond mogen blijven en mogen blijven genieten: van de kinderen, van de kleinkinderen, van de achterkleinkinderen, familie en vrienden. Pluk de dag en tel
“`

Terwijl hij spreekt, zegt Lee: ”Tel je zegeningen”.

Op zijn 77-jarige leeftijd voelt Lee zich nog steeds energiek en fit. Hij blijft actief door regelmatig te oefenen op de hometrainer en gaat twee keer per week naar de sportschool. Over zijn conditie zegt hij:

Lachend zegt hij: ”Ik heb een conditie als een paard. Met een heupbreuk moet je revalideren, daar staat een jaar voor. Dat is iets waar je eigenlijk geen tijd voor hebt. Maar ja. Zo werkt dat natuurlijk niet”.


Towers beschrijft 2023 als een ‘onwaarschijnlijk mooi jaar’, ondanks de uitdagingen die hij heeft moeten doorstaan.


Hij noemt hoogtepunten zoals het kampioenschap van Feyenoord, een bijzondere ontmoeting met de koninklijke familie en zijn dertigste optreden tijdens de marathon.


Towers’ verhaal getuigt van veerkracht en optimisme, waarbij hij ondanks tegenslagen positief blijft.


Scroll naar boven