Lerares laat haar leerlingen huur betalen voor bureau: ‘er zijn geen excuses’

Lerares laat haar leerlingen huur betalen voor bureau: ‘er zijn geen excuses’

Shelby Lattimore, een lerares uit Charlotte, Carolina, wordt steeds bekender als gevolg van haar innovatieve benadering van financiële educatie voor haar leerlingen.

Door het gebruik van haar onderscheidende methode van ‘huur betalen voor schoolbanken’ probeert ze haar derdeklassers bewust te maken van het belang van geldbeheer.

“Er zijn geen excuses, de huur moet elke maand betaald worden,” aldus de jonge lerares in een van haar vele video’s.


Shelby begrijpt de waarde van geld maar al te goed, omdat ze zelf is opgegroeid in een gezin dat afhankelijk was van subsidies. Daarom heeft ze besloten om deze levensles op een creatieve manier over te brengen op haar leerlingen.


“Ik kom uit een gezin waar het niet ongewoon was om subsidies te ontvangen als middel om rond te komen, dus ik weet heel goed hoe belangrijk de waarde van geld is”

Een systeem werd geïntroduceerd in de klas waarbij leerlingen betalen met nepgeld voor taken zoals het vegen van het bord of het assisteren van de leerkracht. Op deze manier verdienen ze een ‘salaris’.

De kinderen gebruiken dit geld vervolgens om huur te betalen voor hun bureau in de klas. Ze betalen een vast bedrag van $5 aan het begin van elke maand.

Leerlingen kunnen ook hun verdiende geld besteden aan kleine privileges, zoals eten in de klas of voor één dag de leraar zijn.

Shelby’s methode omvatte ook een systeem van boetes voor negatief gedrag, waarmee ze het belang van verantwoordelijkheid en de financiële gevolgen van acties benadrukte.

Deze educatieve aanpak heeft niet alleen de aandacht getrokken van de negen miljoen kijkers van haar video’s, maar heeft ook lof ontvangen van ouders en andere internetgebruikers.

Shelby Lattimore’s aanpak om kinderen voor te bereiden op de financiële realiteiten van de volwassen wereld wordt door velen als geniaal beschouwd. Er is een wens dat meer leraren een soortgelijke aanpak zouden hanteren.

Op welke leeftijd kinderen moeten beginnen met leren over geld is een veelgestelde vraag. Shelby Lattimore’s aanpak suggereert dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met het introduceren van financiële concepten op een manier die zowel educatief als leuk is.

Scroll naar boven