Liefde maakt blind: Vrouw maakt kapitaal over naar de ware zonder hem ontmoet te hebben

Liefde maakt blind: Vrouw maakt kapitaal over naar de ware zonder hem ontmoet te hebben

Vanaf het begin is de talkshow Dr. Phil-show een enorm succes vanwege de vaak bizarre verhalen. Een verbijsterend verhaal kwam aan het licht in een van de afleveringen.

Terri, een Amerikaanse vrouw, onthulde dat ze bijna $80.000 (omgerekend zo’n €72.000) had overgemaakt naar een man die ze uitsluitend online kende en nooit persoonlijk had ontmoet.

Het verhaal begon twee jaar geleden toen Terri een bericht ontving van een zekere ‘Ricardo’, die zichzelf voordeed als een welgestelde Amerikaan.

Met een romantische boodschap betoverde hij haar meteen. Na ongeveer een maand van conversaties, stelde ‘Ricardo’ voor dat Terri $10.000 investeert in Bitcoin. Hij beloofde dat ze binnen een halfjaar maar liefst $1 miljoen zou terugverdienen.

Zonder hem persoonlijk te hebben ontmoet en ondanks de rode vlaggen, vertrouwde Terri hem genoeg om dit maar liefst acht keer te doen.

Volgens ‘Ricardo’ was hij oorspronkelijk

Oorspronkelijk uit de VS kwam, had een huis in Los Angeles, maar tijdelijk in Canada verbleef. Dit zou de reden zijn voor hun gebrek aan fysieke ontmoetingen.


Ondanks de waarschuwingsbellen beschouwde Terri ‘Ricardo’ als haar vriend en had ze het gevoel een relatie met hem te hebben, ook al had ze hem nooit gezien.


De alarmbellen gingen pas echt af toen Terri’s zus betrokken raakte. Zij voelde dat er iets niet klopte en wendde zich tot Dr. Phil voor hulp.


Terri verklaarde in de show dat mensen blijven beweren dat Ricardo een verzinsel is, dat hij haar bedriegt en dat hij helemaal niet in Canada is. Ondanks deze zorgen bleef ze stellig.


Ze zei: “Ik geloof in Ricardo. Ik ben ervan overtuigd dat hij echt is.” Dr. Phil, zichtbaar geschokt door haar vertrouwen, probeerde haar de realiteit van de situatie onder ogen te laten zien.

Scroll naar boven