Vrouw heeft extreme haargroei: ‘Er zitten nog steeds littekens onder mijn baard’

Vrouw heeft extreme haargroei: ‘Er zitten nog steeds littekens onder mijn baard’

Jessica, 37 jaar oud, staat bekend als ‘The Bearded Lady’ en dat is niet zomaar. Ze heeft namelijk het meeste gezichtshaar van alle vrouwen.

Automatische concepten

Onlangs deelde ze haar verleden waarin ze onthulde dat haar ex-partner heeft geprobeerd om haar gezichtshaar in brand te steken.


Op dit moment bevindt Jessica zich in een polyamoreuze relatie. Ze is getrouwd met een 21-jarige gepensioneerde marinier en heeft daarnaast nog vier minnaars.

Jessica is sinds haar debuut in de tv-show ‘Freak Show’ in 2012 uitgegroeid tot een tv-persoonlijkheid in de Verenigde Staten.

In het verleden was ze helemaal niet zelfverzekerd. Haar jeugd was moeilijk vanwege veel pesterijen en zelfs een gewelddadige relatie.

Jessica heeft PCOS en fibromyalgie. Haar opvallende gezichtshaar is gerelateerd aan haar PCOS en andere gezondheidsproblemen. Bovendien loopt ze mank door mislukte corrigerende operaties.


“Altijd heb ik last van gezondheidsproblemen gehad, maar pas nu besef ik dat ze allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn rug en benen gaven problemen, met daarbij een constant opgeblazen gevoel en pijn,”


“Er zijn dagen waarop ik vanwege de mist van fibromyalgie en depressie niet uit bed wil komen,” vervolgde ze. “Mijn hirsutisme hangt samen met PCOS.”


Dit hirsutismeprobleem doet zich voor bij sommige vrouwen.Jessica heeft haar baard niet altijd zo omarmd als nu. Vanwege de maatschappelijke druk heeft ze het regelmatig weggeschoren. “Ik scheerde en plukte mijn haar en mijn vroegere partner probeerde zelfs mijn gezichtshaar te verbranden,” zei ze. Er zitten nog steeds littekens onder haar baard.

Haar baard heeft Jessica pas na hun eerste kind omarmd. Deze verandering was een belangrijk keerpunt voor haar. Het was een tijd waarin ze moest leren om zichzelf te accepteren en van zichzelf te houden.

Laten we eens bespreken waarom dit artikel zo belangrijk is. Omdat het niet alleen gaat over baardverzorging, maar ook over zelfacceptatie en persoonlijke groei. Het is een les voor ons allemaal, een herinnering dat we allemaal uniek zijn en het verdienen om van onszelf te houden, ongeacht de maatschappelijke normen.Het werd snel duidelijk dat ze anders was dan haar omgeving en ze werd meerdere keren in een pleeggezin geplaatst.

Ze vertelde: “Het leidde me naar een leven van m*sbruik en huiselijk geweld. Ik werd zelfs twee keer tot een huwelijk gedwongen in een poging het probleem af te wentelen, met de gedachte dat als ik maar snel genoeg zwanger zou worden, het gewoon zou ophouden.” “Ik ben geslagen, m!shandeld, verstoten en verkr*cht.”

“Toen ik in Las Vegas werkte, werd er glas naar me gegooid door dronken toeristen,” zei ze. “Nu heb ik een prachtig open huwelijk met een kleine groep van heel goede mensen.

De seks binnen onze poly-tribe is ongelooflijk, maar dat is niet alles. De steun en liefde die we voor elkaar hebben, gaat over wederzijds respect.

Voor de zielen die door vergelijkbare problemen in het leven gaan, weet dat ik er voor jullie ben en van jullie hou,” besloot ze.

Scroll naar boven