Mannen komen óók aan tijdens de zwangerschap en dit zijn de vijf redenen.

Mannen komen óók aan tijdens de zwangerschap en dit zijn de vijf redenen.

Verschillende onderzoeken wijzen uit dat niet alleen vrouwen een paar kilo’s aankomen tijdens de zwangerschap, maar de partners ook.

Ze groeien samen
De partners van de vrouwen komen tijdens een zwangerschap ongeveer 6,35 kg aan, de vrouwen vaak het dubbele. Hoe zoiets kan? Er gebeurt immers niets in het lichaam van de man.

 1. Porties
  Eén op de vijf mannen gaven aan dat de porties die ze van hun partner voorgeschoteld kregen redelijk groter was. De partner at meer, de porties voor de heren werd dus ook groter.
 2. Weinig tijd
  De heren hadden gemiddeld 74 minuten per dag minder tijd voor zichzelf doordat ze meer tijd besteden aan hun zwangere partner. Door alles in te plannen en een babykamer in orde te maken, besteden de mannen vaak minder tijd aan de eigen hobby’s. Maar ook een bezoekje aan de sportschool of een ander sport beoefenen werd een stuk minder.
 3. Samen
  Een kwart van de mannen zegt dat ze meer eten om hun partner het gevoel te geven dat meer eten niet erg is. Vooral niet als ze aankomen. Samen uit, samen thuis.
 4. Snacks in huis
  Ruim 41% van de mannen zegt dat ze meer snacks wordt gegeten in huis tijdens de zwangerschap. De vrouwen kunnen vaak niet zonder. De mannen worden zo sneller verleid om mee te snacken.
 5. Liefde van de man gaat door de maag
  Samen eten is voor 42% van de mannen belangrijker geworden doordat ze meer tijd voor elkaar vrijmaken om nog even te genieten van de tijd die ze samen nog hebben.

Dieet
Hoe leuk het ook is om zoveel mogelijk alles samen te doen met jouw partner, let wel op de kilo’s. Rond de 33 procent van de mannen gaan na de bevalling samen met hun vrouw op dieet om de kilo’s kwijt te raken.

Over de auteur

Scroll naar boven