Meisje niest duizenden keren per dag: ‘Het is moeilijk om naar te kijken’

Meisje niest duizenden keren per dag: ‘Het is moeilijk om naar te kijken’

Wanneer je een kriebel in je neus voelt en prikkelingen, weet je dat een vervelende niesbui op komst is. Voor velen van ons is het meerdere keren achter elkaar niezen heel herkenbaar en erg vervelend.


Arme Katelyn Thornley heeft gemerkt dat ze genadeloos naar een zakdoekje grijpt, simpelweg omdat ze het niezen niet kan tegenhouden.


Katelyn zegt dat de bizarre medische toestand verrassend pijnlijk is, omdat haar lichaam zich voortdurend schrap zet voor de volgende windvlaag die uit haar neusgaten vliegt – zelfs de hele dag door.

Ze nieste haar gymnasium af toen ze plotseling op 12-jarige leeftijd begon te niezen nadat ze een klarinetles op haar school in Texas, VS verliet. Ze legde uit hoe het eerst begon als kleine sprongetjes.

In eerste instantie dacht Katelyn dat het een allergische reactie kon zijn of dat haar neus geïrriteerd was, en ze dacht dat het snel zou stoppen. Maar dat deed het nooit.

“`html

Haar bewering was dat het vreemde probleem alleen maar erger werd, waarbij ze tot 20 keer per minuut moest niezen – wat neerkomt op maar liefst 12.000 keer per dag.

Tegen ABC News zei ze: “Het waren maar een paar keer niezen hier en daar, maar tegen de tijd dat ik naar bed ging, had ik die nacht dertig keer geniesd.”

In de daaropvolgende weken begonnen haar niesbuien wel vijftien minuten per keer te duren.

“`

Katelyn kon nauwelijks een zin afmaken vanwege de aanhoudende niesbuien.

Dit leidde ertoe dat ze niet meer naar school kon gaan en moest stoppen met het spelen van klarinet in de band vanwege deze vreemde aandoening.

Haar moeder, Erika Hodges, verklaarde: “Ze kan niet normaal naar school gaan of iets anders doen. Ze kan nauwelijks eten en moet heel voorzichtig drinken. Het heeft een grote invloed op haar leven.”

In Houston probeerden artsen van het Texas Children’s Hospital de raadselachtige niessituatie te achterhalen en de oorzaak ervan te vinden. Ze waren echter behoorlijk verbijsterd door het unieke geval.

Dr. Mered Parnes deelde zijn vermoedens en zei: “Ze had een soort vreemd gevoel dat ze in haar neus beschreef, en dat stukje van haar geschiedenis komt heel vaak voor bij tics.”

Toen Katelyn’s verhaal in september 2015 openbaar werd gemaakt, had ze al zes artsen gezien die allemaal allergieën en de aanwezigheid van een vi rus hadden uitgesloten, waardoor

Toen ze het zagen, waren ze met stomheid geslagen.

Steeds meer maakten haar ouders zich zorgen over het meedogenloze niezen van hun dochter en de mysterieuze oorzaak daarvan.

Travis, de vader van het meisje, herinnerde zich een keer dat Katelyn een niesbui had die 45 minuten achter elkaar duurde.

Volgens het Guinness World Records duurt de langste niesbui 976 dagen. Dus je kunt je voorstellenToen er iets gebeurde waardoor haar iets overkwam, voelde het gezin paniek.

Travis beschreef: “Ze schreeuwde een paar keer van de pijn en het enige wat ik kan doen is haar stevig vasthouden en wachten tot ze gaat slapen.”

Hij voegde eraan toe: “Het is moeilijk om naar te kijken. Alles waar je met haar over praat, irriteert hier – je ziet het piekeren en voortdurend niezen.”

Maar TravisErika en ik hoopten nog steeds dat er iemand naar voren zou komen en antwoorden zou geven over Katelyn’s toestand.

Katelyn kreeg pas een beetje rust van het niezen als ze eindelijk in slaap viel. Ze moest Benadryl meenemen en naar The Beatles luisteren om het niezen weg te houden.

“Soms zou ik willen dat ik mijn lichaam even kon verlaten, zodat ik mezelf kon zien slapen,” zei de jongere. “Omdat ik zelfs in mijn dromen nies.”


Zelfs nu er acht jaar zijn verstreken, is er geen officiële update over Katelyns niesgewoonte beschikbaar. Laten we hopen dat ze niet meer in bulk zakdoekjes hoeft te kopen.


Scroll naar boven