Moslim teleurgesteld en woedend op Burger King: ‘De gedachte maakte me al ziek’

Moslim teleurgesteld en woedend op Burger King: ‘De gedachte maakte me al ziek’

Gundogdu Yuzudik uit Enfield, Groot Londen deelde op TikTok dat hij ziek werd nadat hij een hamburger had gegeten.

Hoewel hij herhaaldelijk had aangegeven geen spek op zijn dubbele cheeseburger te willen vanwege zijn geloof, werd zijn bestelling verkeerd klaargemaakt.

Moslim boos na verkeerde bestelling bij Burger King

Na de eerste hap ontdekte de 22-jarige tot zijn ontsteltenis dat zijn hamburger wel spek bevatte, ondanks zijn geloofsovertuiging.


Hoewel hij vanwege zijn geloofsovertuiging geen varkensvlees eet, had hij toch een hap genomen. Volgens hem walgde hij ervan en voelde hij zich fysiek ellendig.

Moslim woest na bezoekje Burger King:

Hij deelde op TikTok: “Toen ik mijn hamburger ging eten, nam ik een hap en het smaakte niet goed. Ik opende het broodje en het zat vol met spek.”


Slechts een klein hapje maakte dat ik me zowel geestelijk als lichamelijk ziek voelde. Ik kon drie dagen lang niet eten.

Ik voelde me fysiek hongerig maar kon niet eten zonder over te geven, wat me ziek deed voelen.

Moslim woest na bezoekje Burger King:

Spek eten deed me ziek voelen. Zelfs wanneer ik iets kauwde, dacht ik automatisch aan spek. Op de eerste dag at ik niet.

Op de derde dag begon ik langzaam weer te eten. Ik was uitgehongerd, maar zowel fysiek als mentaal kon ik niets eten.

Het was mijn plan dat

Ik zou het nooit eten in mijn leven, omdat ik niet wist of ik een allergische reactie zou krijgen. Het was zo belangrijk voor mij.”

Moslim woest na bezoekje Burger King:

Toen ik terugging naar Burger King om te klagen, waren ze niet erg behulpzaam. Ze verontschuldigden zich en dat was het. Niets anders, wat me echt schokte.” 

In een video op zijn TikTok-account laat hij zijn hamburger gevuld met bacon zien aan zijn volgers. Hij zei: “Dit is absoluut belachelijk.”

Moslim woest na bezoekje Burger King

Naar Burger King wou ik echt een dikke shout-out doen, als je dit ziet, want je bent getagd. Je moet je personeel ontslaan, je moet ze laten weten dat ze moeten luisteren naar eenvoudige instructies van klanten.

Zijn video is ontzettend vaak bekeken en natuurlijk zijn er veel meningen. Sommige volgers beweren dat de hamburgers bij Burger King niet halal zijn.

Velen lieten blijken

Een volger zei: “Zelfs als de hamburger niet halal is, gaat het om het principe.”

Moslim woest na bezoekje Burger King:

Gundogdu is absoluut boos maar laat weten dat hij zeker wel begrijpt dat fouten gemaakt kunnen worden. “Ik zeg specifiek bij al mijn maaltijden ‘geen bacon’, en dat is altijd correct geweest.


Ik heb dit een paar keer tegen de kassajuffrouw gezegd, en toen ik mijn eten kreeg, had ik niet anders verwacht.”


Scroll naar boven