Moslimscholieren proberen sharia in te voeren op school: ‘Meisjes moesten gezichten bedekken’

Moslimscholieren proberen sharia in te voeren op school: ‘Meisjes moesten gezichten bedekken’

Een verontrustende situatie heeft zich voorgedaan op een school in Neuss, Duitsland, net over de grens met Nederland.

Volgens een bericht in de Telegraaf probeerden enkele moslimscholieren de sharia, een strenge islamitische wetgeving, in te voeren op school. De poging werd echter verijdeld door de autoriteiten.

Een groep van vier bijna-volwassen scholieren had ambitieuze plannen om de gehele schoolcultuur te veranderen.


Bij medeleerlingen werden jongens en meisjes gedwongen om gescheiden te zijn. Ook eisten ze dat docenten hieraan meewerkten. Er werd gemeld dat “jonge meisjes hoofddoeken moesten dragen en hun gezichten bedekken.”


Daarnaast constateert de vakbond Opvoeders en Wetenschap dat islamitische scholieren steeds dominanter worden in het opleggen van hun religieuze overtuigingen in onderwijsinstellingen, waaronder eisen voor gebedsruimtes en vrije vrijdagen voor moskeebezoek.


Ook scholieren bemoeiden zich met het schoolzwemmen en eisten een scheiding tussen mannelijke en vrouwelijke zwemdocenten en leerlingen.

Na deze incidenten hebben de autoriteiten ingegrepen. De scholieren toonden weinig bereidheid om zich te committeren aan de Duitse democratische waarden, met als doel om Duitsland om te vormen tot een moslimland.

Zowel de inlichtingendienst als de ouders van de betrokken scholieren zijn geïnformeerd en er zijn strenge gesprekken gevoerd.

Het programma Wegweiser is opgezet in Noordrijn-Westfalen met als doel om jongeren die dreigen af te dwalen, terug te brengen naar het rechte pad. Er wordt ook melding gemaakt van soortgelijke problematiek in Wuppertal, waar een ‘Sharia-polizei’ actief is in winkels en discotheken om te controleren of men zich aan islamitische regels houdt. Deze situaties wekken grote zorgen op bij zowel Rainer Wendt, de baas van de politie, als Heinz-Peter Meidinger, erevoorzitter.De lerarenbond heeft gemeld dat veel migranten de sharia meer naleven dan de regels van de Grondwet. Ook is er opgemerkt dat op sommige scholen de Duitse wet niet meer wordt nageleefd. Deze ontwikkelingen wijzen op een groeiende spanning tussen culturele waarden en de Duitse wetgeving. Een afbeelding van een krantenartikel hierover is te vinden op deze link: https://t.co/EnksAr26bF via Twitter.

@telegraaf

— Eric Clabbers, (@eric_clabbers) January 15, 2024

Scroll naar boven