Vijf heerlijke en gezonde ontbijtrecepten met groenten.

Vijf heerlijke en gezonde ontbijtrecepten met groenten.

Het is raadzaam om minimaal 250 gram groenten te eten volgens het Voedingscentrum. Begin je daar in de ochtend mee? Dan heb je het makkelijk. Je hoeft de rest van de dag hier niet meer aan te denken. Probeer deze recepten eens uit.

Ontbijten met veggies

 1. Havermout
  Ben je dol op carrot cake? Havermout met wortel is een goede vervanging van de carrot cake en ook veel gezonder. Het is niet moeilijk om te maken en de je hebt vijf ingrediënten voor nodig. Het is ook eens erg betaalbaar.
 2. Omelet
  Een omelet maken met groenten is appeltje eitje. Het is zo makkelijk om dit te maken en het is snel klaar. Zo heb je in de ochtend tijd voor andere dingen zoals je make up aanbrengen. Probeer deze groenten eens in jouw omelet: Uien , knoflook, tomaten, spinazie, paprika, champignons, wortelen en roerbakgroenten.
 1. Mini quiche
  Avond ervoor een stuk overgebleven quiche met (vega) ham en groenten uit de koelkast halen voor ontbijt. Zo heb je genoeg groenten binnen en heb je veel energie om de ochtend door te komen.
 2. Toast met avocado
  Avocado is ook een groente dus kun je dat ook aan jouw ontbijt toevoegen. Een heerlijke toast met gepureerde avocado, komkommer en tomaat is goed vullend en snel te maken.
 3. Smoothie
  Celebs gingen je al voor. Dat is het ontbijt voor de sterren. Wat groene groenten toevoegen aan jouw smoothie krijg je de nodige inname van 250 gram per dag al binnen. Het is ook nog eens vullend en hartstikke lekker.
Scroll naar boven