Bizarre beelden: Priester doet het ondenkbare als kindje huilt tijdens de doop!

Bizarre beelden: Priester doet het ondenkbare als kindje huilt tijdens de doop!

Voor veel protestantse en katholieke gemeenschappen is de kinderdoop een veelvoorkomende traditie, waarbij het dopen van kinderen een zeer belangrijk ritueel is.

Echter, recente beelden die online circuleren laten een schokkend incident zien waarbij een priester zijn grenzen overschrijdt.

De video toont hoe de priester een huilende baby onverwacht een harde klap geeft. Ondanks de duidelijke verstoring lijken de ouders verlamd te zijn en ondernemen zij geen actie.


De doop symboliseert in de christelijke traditie het ‘schoonwassen’ van zonden, waarmee men wordt voorbereid om voor God te verschijnen.


Het kind wordt tijdens de doop niet volledig ondergedompeld in water; in plaats daarvan wordt het hoofdje besprenkeld met doopwater, wat vaak gewoon kraanwater of gebotteld water is.


Het ritueel voegt zelf de speciale betekenis toe. De standaardwoorden die door de priester worden uitgesproken, voegen een diepere symboliek toe aan de gebeurtenis.

Tijdens de doop worden de volgende woorden uitgesproken door de priester: “Ik doop u in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.”

Baby’s die gedoopt worden, kunnen soms gaan huilen, wat normaal is voor hun leeftijd. In het betreffende filmpje ging de reactie van de priester op het huilen van de baby echter ver over de grenzen van het acceptabele.

In plaats van het kindje te troosten, gaf de priester het een harde klap, waarna hij daarna het kindje probeerde te troosten.


Er lijkt aanvankelijk geen schokkende handeling tot de aanwezigen door te dringen. De ouders reageren met stomme verbazing, zonder in te grijpen, zelfs nadat hun kind duidelijk harder begint te huilen na de klap.

Scroll naar boven