Robert ten Brink bezig met zijn afscheid: ‘Ik doe steeds een stapje terug’

Robert ten Brink bezig met zijn afscheid: ‘Ik doe steeds een stapje terug’

Binnenkort zal het televisielandschap een bekend gezicht minder hebben, aangezien Robert ten Brink, het gezicht van het populaire programma “All You Need Is Love”, aangeeft dat hij geleidelijk aan minder op de voorgrond zal treden.

Tijdens een gesprek met Het Parool gaf de 68-jarige Ten Brink aan: ”Ik zet steeds een stap terug.” Hij voegde eraan toe:

”Ik hoef niet meer te voldoen aan de harde eis van vijf formats.”

“Per jaar, zo vertelt hij, “wordt de televisiewereld steeds competitiever, en sommige collega’s vinden het moeilijk om afscheid te nemen.”

Hij heeft er persoonlijk geen problemen mee, zo vertelt hij. Hij zegt, “Wanneer het voorbij is, ga ik gewoon door met mijn echte leven.”

Ten Brink heeft een lange en gevarieerde carrière in de televisiewereld. Zijn loopbaan begon in 1979 als radio-dj, en na twee jaar maakte hij de overstap naar televisie met het programma “Cijfers en Letters”.


Er is minder bekend over het feit dat hij de eerste presentator was van het programma “Lingo”, waarna hij succesvolle programma’s als “Lotto Weekend Miljonairs” en “Holland’s Got Talent” presenteerde.


Echter is hij voor de meeste mensen vooral bekend van “All You Need is Love”, waar hij de bijnaam ‘Dr. Love’ aan te danken heeft.

Hij zal wederom te zien zijn in de speciale kerstuitzending van het programma dit jaar. Ondanks de 31-jarige looptijd van “All You Need is Love”, blijft Ten Brink enthousiast.

“Het blijft hartstikke leuk om te doen. We maken het iedere keer met dezelfde mensen, het is ons jaarlijkse feestje”, zegt hij ter afsluiting van het interview met Het Parool.

Scroll naar boven