Gezin gebruikt al drie jaar geen toiletpapier: ‘De keuze kwam er om verschillende redenen’

Gezin gebruikt al drie jaar geen toiletpapier: ‘De keuze kwam er om verschillende redenen’

De uitdagingen en kosten van het managen van een huishouden zijn aanzienlijk, vooral wanneer ouders rekening moeten houden met de behoeften van het hele gezin en tegelijkertijd de financiën in balans moeten houden.


Soms kunnen onverwachte kosten een extra last vormen, vooral met de huidige inflatie, waardoor het vinden van besparingsmogelijkheden belangrijker is dan ooit. Een moeder heeft een onconventionele manier gevonden om te besparen op toiletpapier.

Vreemde nieuwe trend: De reden waarom heel veel mensen een wc rol in hun koelkast plaatsen!

Amber Allen en haar echtgenoot Joseph, ouders van drie kinderen, hebben besloten volledig te stoppen met het gebruik van toiletpapier.


Drie jaar geleden namen zij dit verrassende besluit. Amber legt de beweegredenen achter deze keuze uit: “We gebruiken al drie jaar geen wc-papier meer.”


“Om verschillende redenen hebben we besloten deze keuze te maken. Allereerst hadden we een schuld van 70.000 dollar en moesten we dus besparen.”


“Ik ben minder gaan shoppen, goedkoper gaan eten, maar nog steeds gezond en toen kreeg ik een ingeving. Wc-papier kopen is als ons geld door de wc gooien.””Joseph en ik spraken over het stoppen met het kopen van toiletpapier en in plaats daarvan een doekje te gebruiken, en we waren het erover eens dat dit de betere keuze zou zijn.”


Amber benadrukt dat deze strategie hen aanzienlijke besparingen heeft opgeleverd, waarbij ze zegt: “In 3 jaar hebben we tussen 1.200 en 2.100 dollar bespaard.”

”Desondanks moeten we toegeven dat we nog steeds toiletpapier kopen voor gasten. We hadden overwogen om onze vrienden aan te moedigen hun eigen rol mee te nemen wanneer ze ons bezoeken, maar vonden dit onbeleefd.”

Amber en Joseph zijn van plan om het gebruik van doeken en het regelmatig wassen ervan nog een tijdje voort te zetten, hoewel dit niet altijd prettig is.


Scroll naar boven