De ideale kapsel voor een vierkant gezicht? Dit zijn ze!(1 minuut lezen)

De ideale kapsel voor een vierkant gezicht? Dit zijn ze!(1 minuut lezen)

30 juli 2021 Uit Door Vrouwen Stuff

Het is soms lastig een goed kapsel uit te zoeken die bij jouw gezicht past. Door te kijken naar jouw gezichtsvorm, kun je bepalen welke kapsels jouw sterke punten in het gezicht accentueren en de minder sterke punten te verbergen.

Deze vijf kapsels staan jou het beste als je een vierkant gezicht hebt.

Vierkante vorm
De belangrijkste kenmerken van een vierkant gezicht zijn dat het voorhoofd, de wangen en de kaaklijn dezelfde breedte en lengte hebben.

 1. Lang met een slag
  Wil jij liever lang haar? Ga dan voor lang met een grove slag. Door deze golven in het haar krijg je iets meer ronding aan je gezicht. Vermijd liever lang en stijl haar. Deze kapsel zal jouw vierkante kaaklijn alleen maar benadrukken.
 2. Haar met laagjes
  Een kapsel met laagjes is perfect voor dames met deze gezicht. De reden is dat deze kapsel dynamiek brengt in het haar en het gezicht verlengt. de focus op de scherpe kaaklijn vervaagt hierdoor.
 3. Lange bob met diepe zijscheiding
  Deze scheiding vervaagt de scherpe kaaklijn. Een scheiding in het midden kun je beter vermijden indien je de focus van jouw scherpe kaaklijn wilt afhouden.
 4. Bob kapsel
  Wil je toch iets korter haar? Dames met een vierkant gezicht kunnen voor deze korte bob kapsel kiezen, zorg wel voor een slag in het haar. Zo oogt het zachter. Geen rechte lijnen in het haar laten zetten.
 5. Pixie-cut
  De asymmetrische pixie-cut is een goede keuze als je voor echt kort wilt gaan. Achter korter knippen en aan de voorkant iets langer. Laat je goed adviseren door de kapper! is in dat geval een goede keuze voor jou. Laat deze stijl achteraan wat korter knippen en vooraan en opzij enkele centimeters langer.