Vrouw is klaar met alle jaloerse moeders: ‘Als je het je kunt veroorloven waarom dan niet’

Vrouw is klaar met alle jaloerse moeders: ‘Als je het je kunt veroorloven waarom dan niet’

De uitspraken van Jodie Weston, een 30-jarige DJ en influencer uit Londen, hebben het debat over ouderlijke zorg en de mate van luxe die aan kinderen moet worden geboden, opnieuw aangewakkerd.

Vrouw is klaar met alle jaloerse moeders: ‘Als je het je kunt veroorloven waarom dan niet’

Weston, moeder van de eenjarige Koa, heeft onthuld dat ze duizenden euro’s besteedt aan haar zoon, inclusief dure speelgoed, merkkleding en zorgvuldig geselecteerde lekkernijen.


Het is een veelbesproken kwestie: overmatige uitgaven aan kinderen, vooral als het gaat om het kopen van luxeartikelen zoals kinderpyjama’s die honderden euro’s kosten.

Weston’s aanpak van het ouderschap en de viering van Koa’s eerste verjaardag in Disneyland Parijs hebben veel aandacht getrokken en gemengde reacties opgeroepen, waarbij ze in vier dagen ruim 8.000 euro uitgaf.

Weston verdedigt haar keuzes met de volgende woorden: “Als je het je kunt veroorloven, als je het geld hebt, waarom zou je het dan niet doen?”

“Zou ik ook moeten stoppen met het uitgeven van geld?”


“Ik begrijp de waarde van geld, maar ik heb slechts één kind aan wie ik alles wil geven. Ik zorg ervoor dat ik geen schulden maak, dus waar is het kwaad om te genieten van het comfort en de luxe die binnen mijn bereik liggen?”


Deze verklaringen hebben kritiek opgeroepen van andere moeders, maar Weston houdt vol dat ze alleen maar jaloers zijn op haar financiële mogelijkheden.


“Iedereen die mij goed kent, weet dat ik niet voor een ‘normaal’ bestaan ​​bestemd ben, ik weet dat ik bijzonder ben,” voegt ze toe.


Het bieden van basiszorg en liefde en het eventueel overladen van kinderen met luxe en materiële zaken roept vragen op over de balans in deze situatie.


Het verhaal van

Het voorbeeld van Jodie Weston en haar zoon Koa toont aan hoe opvoedingskeuzes en levensstijl kunnen leiden tot discussie en debat over wat als passend en noodzakelijk wordt beschouwd.

Scroll naar boven