Zeven manieren om deze zomer goedkoper door te komen.(2 minuten lezen)

Zeven manieren om deze zomer goedkoper door te komen.(2 minuten lezen)

30 juni 2022 Uit Door Vrouwen Stuff

Alles wordt maar duurder, de boodschappen, energierekening en brandstof. De zomerperiode kan ook nog eens duur zijn door een geplande vakantie, festivals en dagjes uit. Het is immers mooi weer en dan wil je niet binnen blijven zitten. Bespaar op deze dingen en dan zal je genoeg overhouden voor leuke dingen deze zomer.

Hieronder delen wij zeven tips om je hierbij te helpen.

Tips voor deze zomer
Kijk welke van onderstaande tips het beste voor jou is.

 1. Sportschoolabonnement opzeggen
  In de zomer zijn we vaak geneigd om minder naar de sportschool te gaan door het mooie weer of als we een vakantie hebben gepland. Je bent veel weg en een abonnement is dan weggegooid geld. Een stevige wandeling, joggen of thuis sporten kan je veel geld besparen.

Een abonnement kost gemiddeld 40 euro per maand, dus deze drie zomermaanden levert je 120 euro op na een opzegging.

 1. Streamingsdiensten opzeggen
  Je kunt tijdelijk één of meer streamingdiensten opzeggen nu je toch vaker van huis bent in de zomer. Een abonnement veranderen naar een goedkopere variant is ook een optie om te besparen. Dat scheelt al een paar euro’s per maand.
 2. Benzine
  Ge je vaak weg met de auto? Door de hoge brandstofprijzen en het mooie weer kun je nu vaker op de fiets of met het openbaar vervoer. Beter voor het milieu en voor de portemonnee. Kijk ook eens naar waar je goedkoper kunt tanken mocht je toch met de auto willen gaan.
 1. Bruiloften en babyshowers
  Ieder zomer is het weer raak: Babyshowers en bruiloften. Het is ontzettend leuk om erbij te zijn, maar niet zo leuk voor de portemonnee. Kijk online naar koopjes om als kado te geven en leen een outfit in plaats van een nieuwe te kopen.
 2. Boodschappen
  De prijzen in de supermarkt blijven maar de pan uit rijzen. Koop wat je echt nodig hebt en zoek online op waar er acties worden gehouden. Door de maaltijden van tevoren in te plannen kun je ook slim boodschappen doen.
 3. Douche minder lang
  De energierekening is ook een doorn in het oog. Door de flinke prijsstijgingen is het minder aantrekkelijk om lang te douchen. Douche daarom korter en maximaal één keer per dag. Een timer in de badkamer kan uitkomst bieden.
 4. Cv-ketel
  De cv-ketel heeft een ecostand en een comfortstand. Twintig procent van je gasverbruik gaat op aan warm water in huis. De comfortstand zorgt voor sneller warm water, maar dan verbruik je ook meer gas. Met de ecostand bespaar je 15 m3 gas.

Ventilator uitzetten?
Een ventilator is voor vele huishoudens in Nederland een uitkomst tegen het warme weer. De ventilator verbruikt niet heel veel stroom ten opzichte van een airco. Jezelf martelen door de ventilatoren uit te zetten is dus niet nodig. 😉