Oma weet raad: Dankzij dit simpele trucje kun je tandplak eenvoudig verwijderen!

WhatsApp Image 2024 05 06 at 124018jpg

Een goede mondhygiëne is van groot belang. Het advies van tandartsen is om minstens twee keer per dag je tanden te poetsen en dagelijks te flossen of te ragen om tandplak en later tandsteen te voorkomen.

Tandsteen kan namelijk leiden tot tandbederf, een veelvoorkomend probleem dat zowel ongemakkelijk als kostbaar kan zijn om te behandelen.

Sommigen vinden het lastig om dagelijks te flossen. Het kan pijnlijk zijn en zonder regelmatige zorg kunnen tandartsbezoeken resulteren in dure reinigingen en het vullen van gaatjes.

Naast advies van de tandarts zijn er gelukkig eenvoudige huishoudelijke oplossingen die kunnen helpen.

Een wetenschappelijk ondersteunde oplossing maakt gebruik van alledaagse ingrediënten die in de meeste huizen te vinden zijn.

Met slechts vier simpele stappen kun je een effectieve doe-het-zelf tandpasta maken:

  1. Neem een theelepel gewoon keukenzout.
  2. Voeg twee theelepels baking soda toe.
  3. Meng deze droge ingrediënten voorzichtig.
  4. Voeg een eetlepel water toe om een pasta te vormen.

Door dit mengsel te gebruiken om je tanden te poetsen, kun je in slechts drie minuten tijd effectief tandplak verwijderen.

Regelmatig gebruik van deze methode, bijvoorbeeld eens per week, kan helpen tandsteen te voorkomen en je gebit gezond te houden.

Onthoud echter dat dit geen vervanging is voor regelmatige tandartscontroles en dagelijkse mondverzorging.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven