Het traditionele 1 euro-ontbijt van Ikea heeft een nieuwe prijs: Flinke verhoging!

ike 1 1jpg

De prijs van het geliefde 1 euro-ontbijt bij Ikea is na jaren van loyaliteit verhoogd, zo heeft Ikea besloten.

Sinds 2006 konden klanten in Nederland genieten van een voordelig ontbijt bij de Scandinavische meubelgigant; echter, daar komt nu verandering in.

Het traditionele 1 euro-ontbijt heeft plaatsgemaakt voor nieuwe tarieven. Het kleinere ontbijt, bestaande uit een croissant en een warme drank, kost nu 1,50 euro bij Ikea.

Voor het uitgebreidere ontbijt met een croissant, broodje, beleg, margarine en een warme drank, betaal je 3,45 euro.

De prijsverhoging heeft gemengde reacties opgeroepen onder de klanten van de Zweedse retailer, ondanks dat IKEA Family-leden nog steeds korting kunnen krijgen en slechts 0,60 cent betalen voor het kleinere ontbijt en 1,20 euro voor het grotere ontbijt.

Het 1 euro-ontbijt bij Ikea was voor velen een geliefde traditie en reden om naar de winkel te komen, vooral ouderen en mensen met een beperkt budget die het zagen als een betaalbare manier om buiten de deur te eten en sociaal contact te hebben.

Volgens Ikea is de prijsstijging te wijten aan hogere kosten. Om de kwaliteit van het ontbijt te waarborgen en te voorkomen dat deze in gevaar komt, moest Ikea de 1 euro-prijs loslaten.

Voor klanten die op zoek zijn naar een voordelig ontbijt, blijft de Ikea Family-pas een uitkomst.

Hoewel sommige klanten teleurgesteld kunnen zijn door de prijsverhoging, blijft Ikea een populaire keuze voor een betaalbaar ontbijt.

Met de nieuwe prijsstructuur hoopt Ikea een balans te vinden tussen kwaliteit en betaalbaarheid, terwijl klanten blijven genieten van een smakelijke start van de dag.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven