Ophef over diskwalificatie van Joost Klein: Nederland kon er niets aan doen!

joosjpg

De diskwalificatie van Joost Klein (26) tijdens het Eurovisiesongfestival van afgelopen weekend heeft voor veel opschudding gezorgd.

Er is bezwaar aangetekend tegen de beslissing door de NPO, namens AVROTROS, echter de European Broadcasting Union (EBU) handhaaft haar standpunt.

Volgens het reglement van de EBU is een diskwalificatie onherroepelijk en definitief.

Er zijn stukken uit het reglement gelekt naar RTL Boulevard, hoewel het reglement zelf niet openbaar is. AVROTROS heeft aangegeven bezwaar te maken tegen deze regel.

Na het nemen van het besluit is de diskwalificatie permanent. Landen kunnen echter wel een gesprek aangaan over de kwestie, alhoewel het besluit niet kan worden teruggedraaid.


Volgens het reglement is het niet toegestaan om in beroep te gaan na diskwalificatie. AVROTROS heeft hier bezwaar tegen aangetekend.


Er is vastgesteld dat Martin Österdahl, de baas van het Songfestival, zelfstandig kan beslissen over diskwalificatie van een land.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival met deze herrie!

Of Österdahl daadwerkelijk een besluit heeft genomen over de diskwalificatie van Joost Klein is niet duidelijk, maar het is een mogelijkheid.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival met deze herrie!

Volgens de Zweedse krant Aftonbladet waren niet alleen Österdahl, maar ook vijftien vertegenwoordigers van verschillende omroepen betrokken bij de beslissing over de diskwalificatie van Joost Klein.


Dit is de reden waarom bezwaar maken niet mogelijk was!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven