Heb jij nog een oude Flippomap op zolder? Dit bedrag kan een Flippo opleveren!

flipjpg

Herinner je je nog de Flippo’s uit de jaren 90? Deze kleine schijfjes, die je ontving bij een zak Smiths chips, veroorzaakten een verzamelwoede bij jongeren.

Elke zak chips bevatte Flippo’s die verzameld konden worden in speciale mappen.

De populariteit was enorm; zelfs scholen organiseerden ruilmiddagen voor deze rage. Hoewel het lijkt alsof de Flippo’s vergeten zijn, is dat niet helemaal waar.

Heb je nog een oude Flippomap op zolder? Misschien is het de moeite waard om deze eens te bekijken. Complete mappen kunnen namelijk een aardig bedrag opleveren, vooral met zeldzame Flippo’s.

Drukfouten zijn zeldzaam, maar een Flippo met een drukfout kan veel meer waard zijn. Op platforms zoals Marktplaats worden ze soms verkocht voor gemiddeld €15 per stuk.

Bijzonder zijn ook de Joker Flippo’s die in goede staat ongeveer €8 waard kunnen zijn. De Super Jokers waren bedoeld om verzamelingen compleet te maken.

Zeldzame kerstflippo’s werden in 1996 uitgedeeld aan Smiths personeel en zijn zeer gewild maar zelden beschikbaar. Als ze te koop zijn, kunnen de prijzen enorm zijn. Kortom, het kan de moeite waard zijn voor Flippo-verzamelaars om hun collectie te evalueren.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven