Permanente wenkbrauwen: Dame weet even niet wat ze er van moet vinden!

ryr 1jpg

In een samenleving waar uiterlijk belangrijk is, kiezen zowel mannen als vrouwen steeds vaker voor cosmetische ingrepen.

Ook jongeren ondergaan steeds vaker cosmetische behandelingen, zoals het slijpen van tanden voor facings en het opspuiten van lippen.

Dit fenomeen is goed zichtbaar in TV-programma’s als ‘Echte Meisjes in de Jungle’ en ‘Ex on the Beach’, waar deelnemers vaak overeenkomstige uiterlijke kenmerken hebben door dergelijke ingrepen.

Naast ingrijpende behandelingen zijn er subtielere opties, van wenkbrauwstyling tot haarverven.

Zelfs al heet het ‘permanente make-up’, toch vervaagt het na enkele jaren en moet het worden bijgewerkt.

Permanente make-up kan tijdbesparend zijn, bijvoorbeeld met permanent aangebrachte eyeliner, gekleurde lippen of wenkbrauwen.

Maar wanneer het resultaat niet bevalt, bijvoorbeeld te dik aangebrachte make-up, kan dit leiden tot onbedoelde langdurige effecten, zoals ‘harige rupsen’ boven de ogen, zoals bij deze dame.

Deze trends in cosmetische ingrepen tonen de veranderende opvattingen over schoonheid en de wens van velen om hun uiterlijk te verfraaien, met zowel positieve als negatieve consequenties.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven