Vanaf 6 juli wordt parkeren bij dit bekende pretpark duurder: ‘Belachelijk’

parkeer 1jpg

Steeds vaker horen we dat een dagje uit naar een pretpark duurder wordt. Toverland heeft onlangs besloten om de kosten voor parkeren te verhogen, wat bij velen op onbegrip stuit.

“Dit is belachelijk,” zo klinkt het. Nederland heeft talloze pretparken waar jong en oud zich kunnen vermaken, maar de oplopende kosten maken het voor steeds meer gezinnen moeilijk om regelmatig te gaan.

Naast de kosten voor brandstof, worden bezoekers ook geconfronteerd met parkeerkosten, die een aanzienlijk deel vormen van de inkomsten van pretparken.

De Efteling bijvoorbeeld rekent 12,50 euro per auto per dag, met ruimte voor 8.000 auto’s op het parkeerterrein. Bij maximale bezetting levert dat de Efteling een aanzienlijk maandelijks bedrag op.

Naast de ticketprijzen komen daar nog kosten voor eten, drinken en souvenirs bij, waardoor een parkeerplaats een belangrijke bron van inkomsten blijkt te zijn voor pretparken.

Er is een tariefverhoging aangekondigd door Toverland, waar het parkeertarief zal stijgen van 10 euro naar 12 euro per dag vanaf 6 juli.

Bezoekers lijken niet blij te zijn met deze ontwikkeling, vooral gezien de bestaande entreetickets van 39,50 euro per volwassene.

Ondanks de tariefsverhoging van Toverland, blijft De Efteling met 12,50 euro per dag de duurste op het gebied van parkeerkosten.

Diverse andere recreatieparken, zoals Duinrell met 15 euro en dierentuin Artis met 16 euro per dag, hanteren nog hogere parkeertarieven.

Het wordt steeds duidelijker dat een bezoek aan pretparken aan de prijzige kant wordt, waarbij parkeerkosten een aanzienlijk deel uitmaken van de totale uitgaven voor een dagje uit.

1. Het tarief stijgt met twee euro op 6 juli!
2. De reacties van de bezoekers zijn negatief!
3. Er is besloten om het tarief met 2 euro te verhogen!
4. Er komt een verhoging van twee euro voor het parkeertarief.
5. Een dagje uit wordt steeds duurder!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven