Dit pretpark laat geen bezoekers toe met sportkleding van sportclubs: EK-shirts mogen wel!

parkeer 1jpg

De deuren van pretpark Walibi Holland staan deze zomer open voor bezoekers, zelfs als ze gekleed zijn in EK-shirts.

Bij de ingang van het pretpark kunnen mensen doorgaans geweigerd worden als ze kleding dragen van tegenstandende sportclubs.

Maar met het oog op het Europees kampioenschap voetbal maakt Walibi een uitzondering voor Oranje-shirts.

De officiële regel die normaal gesproken de toegang voor mensen in sportclubkleding verbiedt, geldt niet voor fans die het Nederlands elftal of andere Europese teams willen aanmoedigen. Dit bevestigde een woordvoerder van het park in een gesprek met Looopings.

De regel tegen het dragen van sportkleding is ingevoerd om conflicten tussen agressieve voetbalfans te voorkomen en is nu standaard opgenomen in de huisregels.

In de praktijk zullen medewerkers vooral in actie komen bij voetbalshirts van clubs die als risicovol worden beschouwd.

Bij het betreden van het park in clubkleding zullen supporters van verschillende sporten, zoals hockey, volleybal of jeu-de-boules, geen problemen ondervinden.

Kleding van Formule 1-teams is eveneens toegestaan in het park, aangezien deze regels strikt gehanteerd worden om elke vorm van discussie te vermijden.

Tijdens het Europees kampioenschap kunnen bezoekers van Walibi de wedstrijden die tijdens openingstijden worden gespeeld volgen in het American Café, de sportsbar in parkdeel Main Street.

Het Europese kampioenschap duurt tot en met zondag 14 juli, waarbij Nederland op vrijdag 21 en dinsdag 25 juni in actie zal komen.

1. Personen die een Oranje t-shirt dragen, kunnen zonder problemen het park betreden.
2. Echter, het dragen van kleding van voetbalclubs is niet toegestaan in het park.
3. Bezoekers die het shirt van het EK dragen, zijn van harte welkom in het park!
4. Het park hanteert strikte regels met betrekking tot sportkleding.
5. Tijdens je bezoek dien je rekening te houden met de volgende punten:

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven