Ongelooflijk: Wat drankjes op het terras deze zomer kosten!

terras 1jpg

“De kosten van het dagelijks leven nemen toe.” Dit wordt de laatste twee jaar vaak benadrukt, vooral vanwege de sterke prijsstijging van bepaalde producten in de supermarkt.

Maar wat zijn de kosten voor een drankje op het terras deze zomer? De prijzen blijven stijgen. Een drankje halen in de supermarkt is veel goedkoper dan op een terras.

Ervaar je echter een andere sfeer en de mogelijkheid om mensen te kijken wanneer je op een terras zit. Een gewoon biertje kost deze zomer gemiddeld €3,65 op een terras.

Dit genoemde bedrag is gebaseerd op een standaardformaat biertje in Nederland. In stadscentra kan de prijs oplopen tot ongeveer 4 euro per glas. Koffie kost gemiddeld €3,30 en een glas wijn €4,96.

Een frisdrank kost gemiddeld €3,16, maar de prijzen kunnen sterk variëren, afhankelijk van de locatie.

Als je besluit om een mixdrankje te bestellen op een terras in het centrum, ben je gemiddeld €9,60 kwijt, wat aardig prijzig is.

Overweeg om een terras buiten het centrum te kiezen, waar je mogelijk minder betaalt en meer kunt genieten binnen je budget.

De kosten stijgen tegenwoordig, niet alleen voor brandstof en boodschappen, maar ook voor drankjes op het terras.

Samen met je gezin op het terras van de zon genieten onder het genot van een verfrissend drankje kan aardig wat geld kosten.

1. Een gezellig terrasbezoek met het gezin kan je flink wat kosten!
2. Hier zijn de gemiddelde prijzen voor een drankje:
3. Dit is voor velen niet meer haalbaar!
4. De prijzen voor een koffie of biertje zijn buitensporig!
5. Bereid je voor op een schrikmoment bij het afrekenen op het terras!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven