Prinses Amalia krijgt een flinke onkostenvergoeding in 2025.

amaliajpg

Na aanvankelijk afstand te hebben gedaan van haar jaarlijkse onkostenvergoeding van 1,51 miljoen euro, heeft Prinses Amalia besloten om dit bedrag vanaf 2025 toch te willen ontvangen.


Op haar 18e verjaardag heeft ze een brief aan premier Mark Rutte geschreven, waarin ze aangaf dat ze het ongemakkelijk vindt om geld te ontvangen zonder daar voldoende tegenprestatie voor te leveren, vooral in vergelijking met andere studenten die het financieel zwaarder hebben.


Mogelijk heeft haar tijd in Spanje en de omgang met welgestelde vrienden invloed gehad op haar beslissing.


Kroonprinses Amalia lijkt van plan te zijn om de vergoeding te gebruiken om haar financiële zelfstandigheid te benadrukken.


De vergoeding wordt volledig gefinancierd door belastinggeld en dekt geen beveiligingskosten, aangezien daar apart budget voor beschikbaar is.


Ook wordt genoemd dat de kosten van haar studie en accommodatie door haar ouders worden gedekt, terwijl de vergoeding lijkt bedoeld te zijn voor zaken zoals kantoorruimte of een werkruimte.

Kritiek op de keuze van de toekomstige koningin wordt geuit door velen op sociale media. Er wordt verontwaardiging geuit over de verdeling van miljoenen euro’s aan een kleine elite, terwijl anderen in armoede leven.

Sommigen vinden dat het geld beter besteed zou kunnen worden aan liefdadigheidsorganisaties die zich inzetten voor minderbedeelden.

Ook Johan Derksen heeft in een uitzending van Vandaag Inside zijn ongenoegen geuit over de keuze die Amalia nu heeft gemaakt.

Met nadruk werd erop gewezen dat Amalia voorheen heeft afgezien van de vergoeding, maar nu lijkt ze haar eerdere beslissing te hebben heroverwogen om haar levensstijl te kunnen financieren.

Vermoedelijk is haar intentie om de vergoeding voor dit doel te gaan gebruiken:

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven