Rapper Boef is niet blij met Nederland: ‘Als ik blank was…’

WhatsApp Image 2024 05 28 at 153625jpg

De Nederlandse rapper Boef is bekend als een van de meest controversiële artiesten, ondanks zijn grote populariteit in het land.

Vroeger bekend als treitervlogger, heeft Boef met succes zijn carrière weten om te buigen tot een van de meest beluisterde rappers in Nederland.

Hoewel hij grote successen behaalt, blijkt niet iedereen fan te zijn van Boef vanwege zijn controversiële optredens in de media en zijn reputatie.

Boef claimt als eerste Nederlandse artiest ooit 100 gouden of platina platen te hebben verdiend, maar vindt dat hier niet genoeg aandacht aan wordt besteed:

“Ik ben de eerste Nederlandse artiest slash rapper die ooit honderd gouden of platina platen heeft behaald, wat een hele hele hele zieke mijlpaal is…”


Uit zijn frustratie over het gebrek aan media-aandacht spreekt Boef: “En dan is de Nederlandse media helemaal stil erover. Het interesseert ze geen ene roer. Tuurlijk schrijven ze niet op dat ik succesvol ben.”


“Als ik een blanke Nederlandse artiest was geweest, had de hele media vol gestaan en had elke talkshow het over mij gehad.”


“Maar als het over Boef gaat: ssst. Maar als Boef door rood licht loopt… Boef, loopt door rood licht en maakt het heel gevaarlijk… Aaagh.”


Boef heeft vaker kritiek geuit op de Nederlandse media. Vorige maand zou er een vechtpartij zijn geweest na een van zijn optredens, wat breed werd uitgemeten in de pers.

Volgens Boef werd dit onterecht in verband gebracht met zijn naam: “De media moet het natuurlijk weer framen met mijn naam in de titel en het doen lijken alsof het levensgevaarlijk was.”

Dit bericht op Instagram bekijken

1. De rapper is niet blij en dat maakt hij dan ook even duidelijk.
2. Boef is niet te spreken over de Nederlandse media.
3. Misschien heeft hij wel een puntje.
4. Tja je kan niet alles hebben in het leven…
5. Moeten we nu allemaal medelijden hebben?

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven