Bijna iedereen doet het verkeerd: Bewaar je eieren niet in de deur van de koelkast!

eie 1jpg

Was jij ook altijd overtuigd van het feit dat het ingebouwde eierenvakje in de deur van je koelkast dé geschikte plek was om eieren te bewaren?

Die veronderstelling wordt door velen gedeeld. Desalniettemin, blijkt deze locatie niet optimaal te zijn voor het behouden van de kwaliteit van je eieren.

Door het frequent openen van de koelkastdeur ontstaan er temperatuurschommelingen die de versheid van je eieren kunnen beïnvloeden.

Vlatka Lake, expert bij Space Station, bevestigt dat de voortdurende veranderingen in temperatuur de houdbaarheid van eieren aanzienlijk kunnen verminderen. Gelukkig is er een simpele oplossing voor dit probleem.

Volgens het advies dien je eieren in hun originele verpakking te bewaren en ze te plaatsen op een plek achterin de koelkast waar de temperatuur het meest stabiel blijft.

Door deze methode te gebruiken, worden je eieren minder blootgesteld aan temperatuurvariaties, wat resulteert in een langere houdbaarheid en minder risico op bacteriegroei.

Zelfs als het niet meteen duidelijk is hoeveel eieren je nog hebt, wegen deze voordelen op tegen een stabielere bewaartemperatuur.

Dus, wanneer je na het winkelen automatisch naar de koelkast grijpt om je eieren weg te bergen, herinner je dan aan deze suggesties.

Een kleine verandering in hoe je je eieren bewaart, kan een grote impact hebben op de versheid van je ontbijt. Neem daarom deze eenvoudige stap om ervoor te zorgen dat je eieren zo vers mogelijk blijven.


1. Mijn hele leven doe ik het dus al fout.
2. De veronderstelling is dat het daar hoort.
3. Ik ga dit voortaan dus ook niet meer doen.
4. Eerlijk gezegd wist ik hier helemaal niets van.
5. Vreemd. Dit is zo eenvoudig maar het is nog nooit bij me opgekomen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven