S10 vertelt openhartig over meedoen aan Songfestival: ‘Een plek waar van alles gebeurt’

WhatsApp Image 2024 05 15 at 080345jpeg

Zowel onbekend als bekend Nederland heeft het Songfestival gevolgd, een editie die we niet snel zullen vergeten.

Niet alleen Joost Klein, maar ook zangeres S10 geeft toe dat ze het zwaar heeft gehad tijdens haar deelname aan het Eurovisie Songfestival in 2022.

Stien werd voor de camera gevraagd of ze het Songfestival had gevolgd en wat ze dacht van de diskwalificatie van Joost Klein.

‘Ik vond het heel raar’ deelde de zangeres voor de camera mee, ook gaf ze aan het lastig te vinden om er iets over te zeggen omdat ze niet precies weet wat er is gebeurd.

Onderstreept Stien het hoge stressniveau dat deelnemers aan het songfestival ervaren, iets dat zij zelf ook heeft meegemaakt tijdens haar deelname.

Stien deelt: ‘Ik kwam zelf ook in de problemen toen ik terugkwam.’ Zij benadrukt dat er veel van je wordt gevraagd volgens haar, maar gelukkig kon zij rekenen op de steun van haar omgeving.

Volgens Stien is het cruciaal en onmisbaar dat deelnemers een solide ondersteuningsnetwerk hebben.

Ze legt uit dat er veel regels gelden voor het muziekfestival, inclusief regels waar deelnemers niet altijd tevreden over zijn.

Zij werd vaak ongewild gefilmd, wat ook te zien is in de EO-documentaire over S10 genaamd ‘S10 – Dat het goed blijft gaan met mij’ die te bekijken is op NPO Start vanaf 22 mei.

De gebeurtenissen met Joost herkent ze maar al te goed!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven