Nog even wachten: Dit jaar komt Sinterklaas naar onze gemeente!

sint 1jpg

Met de maand mei al halverwege en aangename temperaturen, mogen we niet klagen over de buitjes die vallen.

De zomer staat voor de deur en velen van ons kijken uit naar de vakantie, of dat nu in eigen land is of daarbuiten.

De maanden vliegen voorbij en voordat we het weten is het december, de maand van feest en cadeautjes, waarin Sinterklaas ons land weer zal bezoeken.

Volgens omroep NTR zal de jaarlijkse landelijke Sinterklaasintocht dit jaar plaatsvinden in de Utrechtse gemeente Vijfheerenlanden.

Op zaterdag 16 november zal Sinterklaas voor het eerst arriveren in Vianen, een stad binnen de gemeente Vijfheerenlanden.

Omroep NTR zal de intocht live uitzenden vanaf 12:00 uur op NPO 3. Het Sinterklaasjournaal begint op maandag 11 november en is dagelijks te zien om 18:00 uur.

Burgemeester Sjors

Uitgelaten reageert Fröhlich uit Vijfheerenlanden op het nieuws: We zijn er trots op dat we Sinterklaas in onze gemeente mogen ontvangen. We vieren dit jaar ook ons vijfjarig bestaan, aldus Fröhlich.

Sjors Fröhlich noemt het “een eer” dat Sinterklaas zijn verjaardag dit jaar in Vijfheerenlanden wil vieren met heel veel mensen.

“We zullen Sinterklaas een warm welkom geven in Vianen en hem laten zien waarom wij zo trots zijn op wat Vijfheerenlanden te bieden heeft. Het wordt een geweldige dag.”

De intocht van 2023 vond plaats in Gorinchem.

Deze gemeente kan al beginnen met de voorbereidingen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven