Lekkere trek in een snack van de snackbar? Dit is de minst gezonde optie!

fri 1jpg

Bij snackbarlekkernijen draait het niet alleen om smaak, maar ook om de voedingswaarde van een snack.

Er zijn verschillen in wat je het beste kunt kiezen als je toch besluit te genieten van een snack uit de snackbar, hoewel geen enkele snack past in een gezond dieet.

Van frikandellen, kaassoufflés tot bamischijven, deze snacks worden vaak gefrituurd, wat resulteert in een hoog gehalte aan verzadigd vet, calorieën, en soms zout en suiker.

Echter, voedingsstoffen zoals vezels en vitamines zijn schaars in deze keuzes. Het Voedingscentrum meldt dat een gemiddelde frituursnack ongeveer 22,1 gram vet bevat, waarvan 3,7 gram verzadigd vet.

Vrouwen wordt geadviseerd niet meer dan 22 gram verzadigd vet per dag te consumeren, terwijl mannen maximaal 28 gram mogen consumeren. Dus, hoe verhoudt jouw favoriete snack zich tot deze richtlijnen?

Een frikandel bevat 181 kcal, minder dan een patatje mayo (560 kcal), maar heeft wel tweemaal zoveel zout als een kroket.

Er is ontdekt dat de berenhap, met gemiddeld 150 gram, de meeste calorieën bevat, namelijk 300 kcal per portie. Bovendien voorziet het in meer dan de helft van je dagelijkse zoutbehoefte.

Voor degene die willen snacken zonder meteen de Schijf van Vijf links te laten liggen, blijkt de kroket uiteindelijk de beste keuze te zijn.

Ondanks dat geen enkele snackbaroptie als gezond kan worden bestempeld, is het interessant om te weten welke keuzes het minst schadelijk zijn voor wanneer je jezelf wilt verwennen zonder schuldgevoel.

1. Dit is de meest ongezonde snack en kun je beter niet nemen!
2. Zin om te snacken? Deze snack kun je beter overslaan!
3. Deze snack is de absolute zondebok!
4. Deze snacks kun je beter aan je voorbij laten gaan!
5. Niet verwacht dat deze snack zo ongezond is…

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven