Hoe je van mieren in huis afkomt met tandpasta!

pasta 1jpg

Als je in je huis kampt met een mieren- of mijtenprobleem, is een zelfgemaakt middel met tandpasta wellicht de oplossing.

Deze voordelige en effectieve methode maakt gebruik van eenvoudige huishoudelijke ingrediënten.

Lees hier hoe je stap voor stap een effectief bestrijdingsmiddel kunt maken tegen deze ongenode gasten. Benodigde ingrediënten: suiker, bloem, tandpasta en water.

Combineer de ingrediënten als volgt: begin met een derde kopje suiker en een kwart kopje bloem. Voeg drie theelepels tandpasta toe en meng dit met een derde kopje water tot je een homogene pasta hebt.

Vorm kleine balletjes van het mengsel. Deze zullen dienen als lokmiddel voor de mieren en mijten.

Plaats de balletjes op strategische plekken in je huis waar je vaak mieren of mijten aantreft, zoals in de keuken, bijkeuken of achter apparaten. Deze locaties zijn aantrekkelijk vanwege voedselresten.

Met warme soms kun jezoete nectar en warmte.

Als hun tanden suiker en smaak proeven, worden mieren en kruipend gedierte aangetrokken. Deze aantrekkingskracht wordt gevolgd door de dood. Het dodelijke effect van tandpasta zal de insecten snel uitschakelen.

Het is raadzaam om de lokmiddelen regelmatig te vervangen, het liefst twee tot drie keer per week, totdat er geen spoor meer is van mieren of mijten in je omgeving.

Niet alleen is deze methode eenvoudig en voordelig, maar het is tevens een ecologisch verantwoord alternatief voor gangbare insecticiden.

Door het lokaas regelmatig te vernieuwen en strategisch te plaatsen, zul je effectief ongedierte buiten de deur houden.

Deze zelfgemaakte pasta is zeer effectief!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven