Bijna iedereen heeft het fout: Hoeveel driehoeken weet jij te vinden?

dh 1jpg

Heb je je ooit afgevraagd waarom sommige raadsels veel ingewikkelder zijn dan ze lijken? Neem nu bijvoorbeeld het tellen van vormen in een tekening, een ogenschijnlijk eenvoudige taak.


Je zou kunnen denken, “Ach, hoe lastig kan dat zijn?” Maar, bereid je voor, want het is vaak verrassend.

Dit raadsel zorgt voor hoofpijn bij velen: Kun jij ontdekken wat er niet klopt?

Stel je voor dat je wordt gevraagd: “Hoeveel driehoeken zie je?” Je eerste reactie is wellicht om snel een aantal te raden na een vluchtige blik op de tekening.


Echter, er zijn aanzienlijk veel driehoeken verborgen in zo’n schijnbaar simpele illustratie. Het antwoord? Meer dan 50! Ja, je leest het goed. Het lijkt haast ongelooflijk.

Dit raadsel zorgt voor hoofpijn bij velen: Kun jij ontdekken wat er niet klopt?

Voordat we het exacte aantal onthullen, is het cruciaal om rustig de tijd te nemen. Ga zitten en probeer ze allemaal te tellen.


Het is niet zo simpel als het lijkt, dus raak niet gestrest. Ben je er klaar voor om je brein uit te dagen? En, hoeveel driehoeken dacht je te zien?


Als je minder dan 50 hebt geraden, moet ik je teleurstellen. De echte uitdaging is om alle mogelijke combinaties en overlappende segmenten te zien die samen driehoeken vormen.


En het definitieve aantal is… tromgeroffel… 78! Ja, je hebt het goed gehoord. In die ene tekening zijn maar liefst 78 verborgen driehoeken. Zat je in de buurt? Of heeft dit je compleet verrast?

Breinbreker: Hoeveel fouten weet jij te ontdekken in de afbeelding?

Deze formule helpt ons te ontdekken hoeveel driehoeken we kunnen maken. Stel je voor dat je een aantal stippen langs een boog hebt, vergelijkbaar met de punten van een ster.

Lastige zomerse uitdaging: Hoe slim en scherp ben jij tijdens de warmte?

Bijvoorbeeld, met 6 stippen kunnen we de formule toepassen en ontdekken dat we 78 verschillende driehoeken kunnen maken.

Dergelijke puzzels zijn niet alleen leuk als tijdverdrijf, ze tonen ook hoe ons brein werkt bij het herkennen en tellen van vormen.

Dit raadsel zorgt voor hoofdpijn bij velen: Kun jij ontdekken wat er niet klopt?

Het toont aan dat wat op het eerste gezicht eenvoudig lijkt, behoorlijk complex kan zijn als je dieper ingaat op de zaak.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven