Groot onderzoek in Japan na vreemde vondst in brood

bakkerij 1jpg

Een grote terugroepactie is gestart door een prominente Japanse broodfabrikant, Pasco Shikishima Corporation, voor ongeveer 104.000 zakken van hun gesneden witbrood.

Na de ontdekking van resten van een zwarte rat in ten minste twee broden, heeft Pasco deze terugroepactie geïnitieerd, volgens BBC News.

Het brood van Pasco is zeer geliefd in Japanse huishoudens en behoort tot de best verkochte broodmerken in het land.

Er is niet bekendgemaakt op welke manier de vervuiling heeft kunnen plaatsvinden, maar het bedrijf heeft verzekerd dat de kwaliteitscontroles zullen worden verbeterd om herhaling te voorkomen.

“We spannen ons maximaal in om onze kwaliteitscontroles te versterken, zodat dit nooit meer zal voorkomen,” meldde Pasco in een verklaring.

Tot op heden

Ondanks het geconsumeerde brood zijn er nog geen ziektegevallen gemeld, en de hoop is natuurlijk dat dit zo blijft.


Het brood in kwestie wordt ook geëxporteerd naar internationale markten zoals de Verenigde Staten, China, Australië en Singapore. Het is nog onduidelijk of deze terugroepactie ook invloed zal hebben op deze regio’s.


Deze situatie is opvallend in een land waar voedselveiligheid doorgaans op een zeer hoog niveau staat en voedselterugroepingen zeldzaam zijn.


Recente incidenten, zoals honderden zieke studenten in de prefectuur Miyagi door bedorven melk en een kakkerlak in een rijstbal bij een Japanse vestiging van 7-Eleven vorig jaar, wijzen echter op een groeiende bezorgdheid over voedselveiligheid in Japan.


Hoe dit heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend…

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven