Toekomstige geliefde Amalia moet aan veel regels voldoen

amaliajpg

Er wordt gesproken over Prinses Amalia die, op 20-jarige leeftijd, ontdekt wat daten inhoudt, net als vele anderen in koninklijke kringen.

Haar koninklijke positie brengt echter extra uitdagingen met zich mee als het op daten aankomt. Maar welke eisen gelden er voor iemand die serieus wil daten met een troonopvolger?

Om haar aanspraken op de troon te behouden, kan Amalia niet zomaar met iedereen trouwen. Er zijn strenge regels voor potentiële partners.

Er zijn tot op heden alleen speculaties over Amalia’s liefdesleven. De Duitse jongeman en de Bulgaarse kunstenaar zijn op dit moment vrienden, maar wat als daar meer uit voortkomt?

Als Amalia met een andere troonopvolger zou willen trouwen, moeten een van hen de troon opgeven. Dit zou de opvolging binnen een koninkrijk veranderen.

Volgens Belgische wetgeving is het voor Amalia onmogelijk om met een Belgische prins te trouwen vanwege een regel die al uit 1830 stamt om machtsverplaatsingen te voorkomen.


Bij het overwegen van een serieuze relatie wordt de potentiële partner grondig gescreend, van druggebruik tot financiële geschiedenis.


Naast liefde speelt de achtergrond van de partner een rol. Royals geven vaak de voorkeur aan een partner uit soortgelijke kringen.


Langdurige relaties, zoals die van prins William en Catherine, laten zien dat geduld cruciaal is in koninklijke relaties. Zekerheid over de keuze is van essentieel belang voor beide partijen.


Een potentiële partner wordt ook medisch gekeurd, inclusief vruchtbaarheidstests, om gezonde nakomelingen te waarborgen.


Elke koninklijke partner moet goedkeuring krijgen van de Tweede Kamer, waarbij met name wordt gelet op gedrag en achtergrond.


Prinses Amalia

Opgemerkt werd dat voor haar liefde belangrijker is dan de troon, een gevoel dat ook haar vader deelde.

Premier Mark Rutte heeft aangegeven dat Amalia zelfs met een vrouw zou kunnen trouwen zonder haar aanspraken op de troon te verliezen, hoewel dit wel juridische vraagstukken zou kunnen veroorzaken.

1. In het geval een potentiële partner deze lijst ziet, wellicht haakt die af.
2. Dit lijkt wel erg ver te gaan!
3. Het kan kriebels geven bij het lezen van deze regels en voorwaarden.
4. Deze zaken worden allemaal onderzocht zodra er een partner is!
5. Een mogelijke partner verliest meteen zijn privacy!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven