Ongelooflijk: Deze twee banken vragen hoge kosten voor geldopnames!

pa 1jpg

Er zijn situaties waarbij het opnemen van geld bij een geldautomaat meer kan kosten dan alleen het opgenomen bedrag.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Deze extra kosten worden veroorzaakt doordat bepaalde banken kosten aanrekenen voor geldopnames. In dit artikel wordt uitgelegd welke banken deze kosten doorberekenen en hoe hoog deze kosten zijn.

In Nederland groeit de druk op het gebruik van contant geld. Het demissionaire kabinet had oorspronkelijk het plan om contante betalingen boven de 3.000 euro te verbieden, maar dit is nog niet gebeurd.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Op dit moment geldt er nog geen limiet, maar voor transacties van meer dan 10.000 euro moet de verkoper een cliëntencontrole uitvoeren om zo witwassen tegen te gaan.

Als je in het buitenland geld opneemt, ben je wellicht bekend met extra kosten. Echter, ook in Nederland brengen bepaalde banken kosten in rekening voor geldopnames.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Volgens de officiële website van de Rijksoverheid brengen banken deze kosten in rekening omdat het gebruik van contant geld steeds duurder wordt. Banken hebben zelf de vrijheid om te beslissen of ze kosten doorberekenen en hoeveel dat zal zijn.


Een paar banken in Nederland rekenen kosten aan voor geldopnames in 2024. Het gaat om de Rabobank en Bunq.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Met de Rabobank kun je tot 17.500 euro per jaar opnemen zonder kosten. Daarna geldt een tarief van 5 euro plus 0,50 procent van het bedrag dat je opneemt.


Voor Bunq geldt een ander beleid. Klanten mogen zes keer per jaar gratis geld opnemen. De volgende vijf opnames kosten 0,99 euro per transactie.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Vanaf de twaalfde opname bij Bunq betaal je 2,99 euro per transactie. Dit kan aardig oplopen voor een simpele geldopname.


Om onaangename verrassingen te voorkomen bij een geldautomaat, is het slim om op de hoogte te zijn van deze kosten.

1, Dit is een aanzienlijk bedrag voor een simpele geldopname.
2. Hoe vaker je geld opneemt hoe meer je moet betalen!
3. Velen zijn niet op de hoogte van deze kosten!
4. Dit is te absurd voor woorden…
5. Grote kans dat je dit helemaal niet weet!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven