Als iemand transgender is, betekent dit dat hun genderidentiteit verschilt van de genderidentiteit die bij hun geboorte werd vastgesteld.
In de maatschappij is er vaak discussie over hoe men een transgenderpersoon correct zou moeten aanspreken.
Stel dat iemand als jongen geboren is, maar later vrouw wordt, dan verlangt die persoon natuurlijk correct aangesproken te worden met ‘mevrouw’ en ‘haar’.
In de aanvangsfase van de transitie kan het echter gebeuren dat niet iedereen meteen herkent dat die persoon een vrouw is, of dat men hen verwart met een man. Vooral het hebben van een lage stem kan hierbij problemen veroorzaken.
Als voorbeeld:
Er is een persoon die bij haar geboorte als jongen werd geclassificeerd en de voorkeur geeft om als ‘mevrouw’ aangesproken te worden.
Deze persoon wordt vaak per abuis met ‘meneer’ aangesproken en dat leidt begrijpelijkerwijs tot frustratie.
Zelfs al bieden de personen die haar foutief aanspreken meestal hun verontschuldigingen aan en doen ze dit hoogstwaarschijnlijk uit gewoonte, toch blijft dit tot boosheid leiden.
Ze legt aan het personeel in restaurants uit dat het voor haar voelt alsof ze ‘een mes in haar hart’ steken. Dit leidt er vaak toe dat ze uit frustratie het restaurant vroegtijdig verlaat.
1. Het is toch wel opmerkelijk om te zien in de video.
2. Deze persoon heeft het er helemaal mee gehad.
3. Ze maakt duidelijk dat ze het woord ‘meneer’ niet meer tolereert.
4. De boodschap die ze aan obers meegeeft, is helder.
5. De beelden tonen pure frustratie.