Opvallende video van vrouw die kip klaarmaakt in NS-trein: Niets in de regels over koken!

WhatsApp Image 2024 05 21 at 213558 1jpeg

In plaats van een simpel broodje kaas te eten, besloot de Nederlandse TikTokker Isabelle Joëlla om een warme maaltijd te bereiden in de trein.

De beelden van Isabelle die drumsticks bakt in de trein worden momenteel veel gedeeld op het internet en veroorzaken verbazing bij haar medepassagiers.

Isabelle beweert echter dat ze niets fout doet. Maar de vraag is of dat klopt?

Dit is niet de eerste keer dat Isabelle in het openbaar vervoer met haar elektrische pannetje eten bereidt.

Eerder heeft ze al pittige noedels bereid,

Er was een video die 3 miljoen keer werd bekeken en die door velen werd gevonden om te lachen.

De video waarin kip wordt bereid, die bijna een miljoen views heeft, ontvangt juist veel negatieve reacties. “Heftig dit, en aso,” reageert een kijker.

“Dat is inderdaad wel erg fijn voor de mensen met longproblemen,” laat een ander weten. In de reacties vraagt iemand zich af of dit wel volgens de NS-regels is. “Lijkt mij erg gevaarlijk,” staat er.

Volgens NS-woordvoerder Oscar van Elferen is het heel duidelijk. “We hebben niet in onze regels staan dat je geen elektrische pan mag gebruiken in de trein, maar het is niet de bedoeling,” vertelt hij aan Editie NL.

“We gaan terug naar de regels,” benadrukt hij. “Je mag niemand tot last zijn en geen onveilige situaties of overlast veroorzaken.”

”Wanneer een kippenpoot wordt gebakken, kan dit problematisch zijn, vooral in een treinomgeving. Veel mensen begrijpen dit concept zonder dat er specifieke regels voor nodig zijn,”

Specifiek de overlast die dit met zich meebrengt, vormt een uitdaging, aangezien de geur van gebakken kip storend kan zijn voor medereizigers.

“Er moet echter rekening worden gehouden met potentiële veiligheidsrisico’s die kunnen optreden bij het gebruik van elektronische apparaten,” voegde Van Elferen eraan toe.

“Indien een medereiziger dit gedrag zou opmerken, zou het gepast zijn om aan te geven dat dit niet acceptabel is en de persoon vriendelijk te vragen de trein te verlaten,” verklaarde Van Elferen.


In de trein zijn veel verhalen te horen over opmerkelijke activiteiten zoals het bakken of frituren van voedsel. Als dit een ongemakkelijk gevoel geeft aan reizigers, is er het nummer 06 13 18 13 18 beschikbaar voor een sms of appje.


Om ergernissen aan te pakken, is actie niet altijd direct gegarandeerd. Volgens de regels is eten in de trein toegestaan en kan hier niet altijd op gereageerd worden, zelfs als het geluid of de geur overlast veroorzaakt.


Uiteindelijk wordt de beslissing overgelaten aan de conducteur die de situatie zal beoordelen en passende maatregelen zal nemen. Het vermogen om situaties juist in te schatten en respectvol met elkaar om te gaan, wordt hierbij benadrukt.


“In het openbaar vervoer is het van belang om rekening te houden met anderen. Kip bakken in de trein is een voorbeeld van een situatie die duidelijk de grenzen overschrijdt,” benadrukt Van Elferen.

@isabellederoij Vraag voor de volgende keer: 🍗 #foodtiktok #isabellederoij #kip #trein #joostklein ♬ original sound – Isabelle Joëlla

Neem een kijkje naar deze opmerkelijke gebeurtenis in de trein:
Sommige dingen zie je echt alleen maar in de trein!
Dit moet je met eigen ogen zien om het te geloven!
Een dame deelt een video van het braden van een kippetje in de trein!
De dame is zich van geen enkel kwaad bewust! Er staat nergens dat het verboden is..

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven