Voorkom tekenbeten met deze handige tip!

teken 1jpg

Bij het starten van mei en met de lente in volle gang, begint het buiten al bijna zomers aan te voelen, wat perfect is voor buitenactiviteiten zoals picknicken, barbecueën en kamperen.

Maar dit prachtige weer brengt ook een nadeel met zich mee, vooral als je van plan bent om naar bosrijke gebieden of plekken met hoog gras te gaan: teken komen tevoorschijn.

Teken zijn lastiger en gevaarlijker dan muggen vanwege het risico op ziekteoverdracht, zoals bijvoorbeeld de ziekte van Lyme.

Daarom deel ik graag een lijst met vijf essentiële oliën die niet alleen teken effectief afweren, maar je ook nog lekker laten ruiken tijdens de zomer.

Lavendelolie: Deze olie, geliefd om zijn geur door mensen, schrikt teken en andere insecten af.

Poleiolie: Afkomstig uit dezelfde familie als munt, staat deze olie bekend om zijn insectenwerende eigenschappen vanwege de giftigheid voor veel soorten insecten.

Met een verfrissende citrusgeur is citroengrasolie niet alleen plezierig voor je neus, maar ook handig omdat deze direct op de huid kan worden aangebracht.

Perfect voor het op afstand houden van teken, biedt eucalyptusolie ook verlichting als je toch gestoken bent.

Zoals de andere oliën in deze lijst, verafschuwen teken de frisse geur van limoen. Limoenolie kan direct op de huid worden aangebracht en ook op kleding worden gespoten voor extra bescherming.

Door het gebruik van deze essentiële oliën, kun je onbezorgd genieten van de natuur en ben je beschermd tegen tekenbeten.

Deel deze tips met vrienden en familie, bijvoorbeeld via Facebook, om ervoor te zorgen dat iedereen beschermd is en optimaal kan genieten van het zomerse weer!

Ideaal voor de echte natuurliefhebbers!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven