Let op: Tekenen van een beroerte bij vrouwen herkennen

beroerte 1jpg

Elk jaar worden ongeveer 46.000 mensen getroffen door een beroerte, wat neerkomt op zo’n 125 personen per dag.


Het is cruciaal om de vroege waarschuwingssignalen van een beroerte te herkennen, aangezien ze zowel mannen als vrouwen kunnen treffen.


Van alle beroertegevallen betreft ongeveer 80% een herseninfarct, met een hoger sterftecijfer dan de resterende 20% die bestaat uit hersenbloedingen.


Jaarlijks sterven zo’n 9.000 mensen aan de gevolgen van een beroerte, wat aangeeft hoe ernstig deze aandoening is.

De bekende waarschuwingssignalen zoals een hangende mondhoek, verwarde spraak en verlamming van een arm zijn van toepassing op zowel mannen als vrouwen.

Onderzoek wijst echter uit dat symptomen van een beroerte bij vrouwen vaak verschillen van die bij mannen.

Vrouwen kunnen unieke risicofactoren hebben zoals psychische gezondheidsproblemen, zwangerschap, migraine en het gebruik van anticonceptiepillen.

Daarnaast kunnen aanloopverschijnselen van een beroerte bij vrouwen anders zijn, met onder andere ongebruikelijke waarnemingen, misselijkheid, overgeven en gedragsveranderingen.

Het is essentieel om alert te zijn op deze minder bekende symptomen van een beroerte bij vrouwen, aangezien deze informatie levens kan redden.

Onthoud: kennis is cruciaal. Door op de hoogte te zijn van deze verschillen, kunnen we doeltreffender reageren op deze levensbedreigende situaties.

Deze symptomen moet je zeker niet negeren!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven