Waarom experts aanraden om handdoeken en theedoeken apart te wassen

hdo 1jpg

Hoewel het handig lijkt om handdoeken en theedoeken samen te wassen, is het advies van experts om dit niet te doen.

Er wordt uitgelegd waarom apart wassen beter is. Een professional in schoonmaak, aangehaald door Better Homes and Gardens, adviseert om verschillende soorten handdoeken apart te wassen.

Dit geldt voor handdoeken die in de keuken worden gebruikt, maar ook voor die van je gezicht, lichaam en handen.

Dit advies kan ongebruikelijk lijken en velen zullen alles tegelijk in de wasmachine stoppen, maar hier is een goede reden voor.

De schoonmaakexpert benadrukt dat het samen wassen van handdoeken en theedoeken het risico op verspreiding van bacteriën en ziektekiemen vergroot.

Dit doet de vraag rijzen: ‘Verwijdert het wasprogramma dan niet de bacteriën?‘ Het antwoord hangt af van de wastemperatuur en de hoeveelheid wasmiddel.

Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer het water te koud is en er niet genoeg wasmiddel wordt gebruikt, de was misschien toch niet zo schoon wordt als gedacht.

Om deze reden wordt aangeraden om handdoeken en theedoeken apart te wassen. Handdoeken dienen het best op negentig graden gewassen te worden, terwijl een temperatuur van veertig graden wordt aanbevolen voor theedoeken.

Daarbij is het verstandig om handdoeken elke vier dagen te wassen voor optimale hygiëne.

1. Er zijn maar weinig mensen die dit dus weten!
2. De kans is groot dat we het allemaal verkeerd doen!
3. Ik heb dit dus nooit geweten! Tijd voor verandering…
4. Dit risico zit er aan vast als je het tegelijk gaat wassen.
5. Om heel eerlijk te zijn doe ik het dus al vanaf het begin fout!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven