Wat kun je het beste doen met de wasmachine deur na gebruik?

wasm 1jpg

Er zijn kleine details in onze dagelijkse huishoudelijke routine die over het hoofd worden gezien, maar een grote impact kunnen hebben op onze apparaten en kleding.

Na het voltooien van een wasbeurt is het belangrijk om te overwegen hoe je de wasmachine behandelt.

Vaak wordt de deur van de wasmachine direct gesloten nadat de kleding is gewassen.

Hoewel dit netjes lijkt, kan het onverwachte gevolgen hebben voor zowel de machine als de gewassen kleding.

Deskundigen adviseren om de wasmachinedeur na gebruik op een kier te laten staan, omdat dit eenvoudige gebaar een groot verschil kan maken.

“Het wordt aanbevolen om de wasmachinedeur na elke wasbeurt op een kier te laten staan. Hierdoor kan vocht ontsnappen en onaangename geurtjes worden voorkomen,” is het advies.


Door de deur open te laten, voorkom je de vorming van schimmel en nare luchtjes, wat niet alleen beter is voor de machine, maar ook voor je kleding.


Niet alleen de deur verdient extra aandacht. Het is ook verstandig om het zeepbakje van de wasmachine na gebruik open te laten.


Dit helpt de binnenkant van de machine te drogen en voorkomt dat er water achterblijft dat later problemen kan veroorzaken.


Als je geen tijd hebt om je was direct na het wasprogramma op te hangen, is het cruciaal om ten minste de deur open te houden.


Het laten van natte was in de machine kan leiden tot de groei van bacteriën en schimmels, wat ongewenste geurtjes veroorzaakt die moeilijk te verwijderen zijn. Een open deur kan dit risico aanzienlijk verminderen.


Deze eenvoudige stappen kunnen helpen de levensduur van je wasmachine te verlengen en zorgen voor frissere, schonere kleding.

Geniet van de frisheid van je kleding.


Met minimale inspanning behaal je maximale voordelen voor zowel je apparaten als je dagelijks gemak.


1. Ik geef toe dat ook ik de fout maak!
2. Eigenlijk best wel dom dat ik er nooit aan heb gedacht.
3. Blijkbaar zijn er velen van ons die het verkeerd doen!
4. Zelf wist ik het ook eigenlijk niet.
5. Vanaf nu zal ik dit dus ook gaan doen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven