Weerbericht voor dit weekend: Hier komt het!

regen 1jpg

Er staat een nat weekend te wachten voor Nederland. Morgenmiddag zullen stevige buien het land oversteken, met niet alleen veel regen maar ook flinke onweersbuien in het vooruitzicht.

Codie geel is uitgegeven door het KNMI voor vrijdag en zaterdag in heel het land. De waarschuwing begint op vrijdagmiddag om 12.00 uur.

Vanaf dat moment zullen er zware buien zijn, mogelijk met hagel op sommige plekken. De dag begint vermoedelijk droog en zonnig, maar dit zal snel veranderen gedurende de dag.

Weeronline voorspelt dat de eerste regenbuien zullen vallen in Limburg en de Achterhoek. Deze regenzone zal zich geleidelijk uitbreiden over het hele land gedurende de dag.

Vooral in de midden en zuiden van Nederland wordt er veel neerslag verwacht. Pas ’s avonds zal de regen de noordelijke provincies bereiken.

Zelfs in de nacht van vrijdag naar zaterdag zal de regen aanhouden. Verwacht dus geen einde van de buien op zaterdag.


Verwachting is dat er zaterdag flink wat neerslag zal vallen, voornamelijk in de ochtend, met een gemiddelde kans van 20 millimeter regen over het hele land.


Weeronline meldt: “Dat is uitzonderlijk veel, aangezien er in de hele maand mei gemiddeld slechts 58 millimeter regen valt.”


Lokaal kan er wateroverlast ontstaan, met mogelijk meer dan 40 millimeter regen op sommige plaatsen.


Zondag zullen er nog enkele buien zijn, mogelijk met onweer, maar de hoeveelheid neerslag zal minder zijn dan op zaterdag.


De zon wordt ook af en toe verwacht. De komende week zal het wisselvallige weer aanhouden, wat resulteert in een uitzonderlijk natte mei.


In het midden en zuiden van het land is er al op meerdere plaatsen meer


Er is dit keer meer dan 100 millimeter regen gevallen, waarbij in het zuidoosten van Brabant zelfs lokaal meer dan 150 millimeter is gemeten.


Ook afgelopen weekend heeft het KNMI gewaarschuwd voor veel neerslag en hevige onweersbuien, wat op sommige plaatsen een maandhoeveelheid aan regen veroorzaakte en daardoor wateroverlast heeft veroorzaakt.


Straten, kelders en parkeergarages zijn onder water gelopen, met daarbij meldingen van schade door omgevallen bomen en weggewaaide dakpannen in steden als Amsterdam en Utrecht.


1. Hopelijk hebben de weermannen het deze keer fout!
2. De code wordt van kracht vanaf morgenmiddag om 12.00 uur!
3. Bereid je voor op een erg nat weekend!
4. Dit is niet bepaald opbeurend…
5. Het zal toch niet…..?

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven