Je had je oude Flippomap niet weg moeten gooien: Dit kun je verdienen met een flippo!

flipjpg

Indien je opgroeide in de jaren 90, zal de herinnering aan de Flippo’s niet vreemd voor je zijn. Deze kleine schijfjes werden uitgedeeld bij Zakken Smiths chips en veroorzaakten een ware verzamelkoorts onder de jeugd.

Elke zak chips bevatte één of meerdere Flippo’s die gespaard konden worden in de bekende speciale Flippomappen.

De populariteit was overweldigend; er werden zelfs ruilmiddagen op scholen georganiseerd gewijd aan deze rage. Het lijkt alsof de Flippo’s in de vergetelheid zijn geraakt, maar dat is niet helemaal correct.

Indien je nog een oude Flippomap op zolder hebt liggen, is het de moeite waard om deze weer eens te bekijken. Volledige verzamelmappen kunnen namelijk aardig wat geld opleveren, vooral als er zeldzame Flippo’s tussen zitten.

Fouten in de opdruk zijn zeldzaam, maar indien je een Flippo met een fout in de opdruk hebt, kan deze aanzienlijk meer waard zijn. Op verkoopplatforms zoals Marktplaats worden ze soms aangeboden voor gemiddeld 15 euro per stuk.

In goede staat kunnen de Joker Flippo’s ongeveer acht euro waard zijn, en de Super Jokers waren bedoeld om ontbrekende Flippo’s in verzamelingen aan te vullen.

De zeer zeldzame kerstflippo’s werden in 1996 uitgedeeld aan het personeel van Smiths.

Zeldzame kerstflippo’s worden zelden te koop aangeboden, maar de prijzen kunnen enorm hoog zijn. Voor Flippo verzamelaars kan het dus de moeite waard zijn om hun collectie goed te bekijken.

1. Ik had die map nooit moeten weggooien! 2. Heb jij de gevulde map nog? Dit kan het je opleveren! 3. Beetje jammer dat ik al mijn flippo’s vroeger weg heb gedaan 4. Veel mensen zullen nu wel balen! 5. Bewaren was dus veel beter geweest!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven