Geert Wilders voorspelt positieve veranderingen in Nederland

WhatsApp Image 2024 05 14 at 142119 1jpg

Onder de uitspraak “De zon gaat weer schijnen in Nederland” presenteerde PVV-leider Geert Wilders donderdagochtend het nieuwe akkoord tussen PVV, VVD, NSC en BBB.

Vol trots over het behaalde resultaat verklaarde hij: “Er gaat een nieuwe wind waaien.” Caroline van der Plas van BBB was zo enthousiast dat ze nauwelijks had geslapen.

Bizarre juice over minder fraaie kant Caroline van der Plas: ‘eigenlijk een schrijnend verhaal’

Zij prees haar collega-partijleiders: “Drie toppers,” zei ze vol enthousiasme. De vier partijleiders erkennen dat het bereiken van deze overeenkomst met de nodige uitdagingen gepaard ging.

Grote irritatie bij Caroline van der Plas: ‘Mag ik nog ademen mensen?’

Wilders stimuleert zijn collega’s van VVD, NSC en BBB om te blijven investeren in hun samenwerking. NSC-leider Pieter Omtzigt voorspelt al dat er spanningen zullen ontstaan tussen de toekomstige coalitiepartijen.

Partij van Pieter Omtzigt wil dit verbod invoeren: ‘Engeland en Zweden doen dit al lang’

Bij de presentatie van het akkoord bedankte Wilders zijn mede-onderhandelaars en benadrukte het belang van voortdurende investering in de politieke samenwerking.

De onderhandelingen van de afgelopen zes maanden verliepen moeizaam en werden gekenmerkt door onderlinge conflicten en wantrouwen.

“Ik denk dat we vaak dachten dat het niet zou lukken,” merkte VVD-leider Dilan Yesilgöz op. “We hebben veel meegemaakt, maar hier staan we dan.”

Omtzigt voorspelt dat er nog wel botsingen zullen zijn tussen de “vier behoorlijk verschillende partijen”: “U zult een grotere verscheidenheid zien dan u gewend bent van een coalitie.”

Partij van Pieter Omtzigt wil dit verbod invoeren: ‘Engeland en Zweden doen dit al lang’

Yesilgöz reageerde terughoudend toen haar werd gevraagd of ze tevreden is met de deal: “We nemen onze verantwoordelijkheid.”


Tijdens de presentatie legden de vier partijleiders de nadruk op hun belangrijkste speerpunten. Wilders benadrukte vooral de strenge asielparagraaf, terwijl de VVD tevreden is over defensie, veiligheid, blijvende steun voor Oekraïne en lastenverlichting.


Omtzigt benadrukte bestaanszekerheid, met name de verlaging van de energieaccijns en een bouwimpuls van 7 miljard euro.

Partij van Pieter Omtzigt wil dit verbod invoeren: ‘Engeland en Zweden doen dit al lang’

Van der Plas van BBB sprak enthousiast over versoepelingen voor boeren, tuinders en de visserij. Ze uitte haar tevredenheid over haar “drie fantastische nieuwe bondgenoten”: “Het resultaat mag er zijn.”

Groot alarm: Caroline van der Plas moet programma afbreken na bericht van zoon!

Geert Wilders deelt een aantal van zijn grote plannen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven